marți, 23 aprilie, 2024

Jumatate din federatiile sportive din Japonia doresc ca in acest an sa fie luata o decizie in privinta JO de la Tokyo

Distribuie:

Publicat:

Aproximativ jumătate din federaţiile sportive din Japonia speră ca în acest an Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo să decidă dacă această competiţie va avea loc anul viitor sau va fi anulată, relevă un sondaj realizat de agenţia Kyodo între sfârşitul lui iunie şi mijlocul lui iulie, potrivit Agerpres.

Jocurile Olimpice, programate iniţial să înceapă vineri, 24 iulie, au fost amânate până pe 23 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. În condiţiile în care pandemia loveşte în continuare puternic în mare parte a lumii, se pune însă întrebarea dacă sportivii se vor putea antrena suficient şi vor putea călători pentru calificările la Jocuri.

Unii membri ai CIO doresc ca o decizie referitoare la Jocuri să fie luată în acest an, în timp ce comitetul local de organizare ar prefera ca o hotărâre să fie luată în primăvara lui 2021.

Toate cele 35 de federaţii naţionale ce supervizează cele 33 de competiţii prevăzute la Jocurile din capitala Japoniei au răspuns sondajului Kyodo.

La întrebarea despre momentul în care ar trebui luată o decizie referitoare la desfăşurarea sau anularea Jocurilor, 10 federaţii au răspuns "în acest an", şase "în această toamnă", iar una "în această vară". Doar nouă federaţii au răspuns "până primăvara viitoare".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img