vineri, 29 martie, 2024

Jumatate dintre romani vin la serviciu chiar daca sunt bolnavi

Distribuie:

Publicat:

pecialistii din sanatate avertizeaza ca varful imbolnavirilorspecifice sezonului rece va fi atins dupa sarbatorile de iarna. In plus peste jumatate dintre romanii care muncesc vin inca la serviciu chiar daca sunt bolnavi sau se simt rau.

Conform celui mai recent sondaj online propus de site-ul de recrutare Myjob, 33.93% dintre romani se prezinta la locul de munca si daca sunt bolnavi, de teama sa nu-si piarda jobul, iar alti 23,26% dintre respondenti declara ca vin la job bolnavi pentru ca nu-si permit sa nu ia salariul integral in luna respectiva. 

Mai putin de o cincime dintre participantii la acest sondaj (18,81%) afirma ca isi iau concediu medical atunci cand se imbolnavesc, in timp ce 24% declara ca nu risca sa-si contagieze colegii de serviciu si stau acasa.

Cum ne refacem dupa raceala sau gripa

Sondajul a fost realizat online la nivel national, in intervalul 9 noiembrie-9 decembrie, pe un esantion reprezentativ de 7383 de respondenti. Dintre acestia, cei mai multi (47%) sunt tineri intre 21 si 30 de ani. 44% dintre participantii la sondaj sunt absolventi de facultate, 10% detin si o diploma de masterat si 1% chiar MBA. Aproape o treime dintre respondenti (28%) sunt din Bucuresti.

In concluzie, riscul ca o probleme de sanatate usor transmisibila sa persiste este foarte mare in tara noastra in conditiile in care jumatate dintre angajati nu isi permit "luxul" de a ramane acasa pentru a-si trata problema si pentru a ii feri pe ceilalti de riscul contaminarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img