News Flash:

Justiţia îi interzice lui Trump să îşi blocheze criticii pe Twitter

24 Mai 2018
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
CaptureTrump Donald

Preşedintele american Donald Trump a primit miercuri o lovitură judiciară în legătură cu instrumentul său de comunicare favorit: o judecătoare federală a decis că el nu-şi mai poate bloca criticii pe reţeaua de socializare Twitter, relatează AFP şi dpa.

Decizia judecătoarei newyorkeze Naomi Reice Buchwald este una importantă, cu atât mai mult cu cât Trump prezintă deseori Twitter ca fiind singura sa armă în faţa unei pseudo-coaliţii de instituţii media care i-ar fi ostile.

Posibilitatea de a reacţiona la frecventele postări pe Twitter ale preşedintelui, prin comentarii, se înscrie în exerciţiul libertăţii de expresie protejat de Primul Amendament al Constituţiei, se arată în textul deciziei.

Cu alte cuvinte, Trump nu are dreptul, potrivit judecătoarei, să îşi împiedice criticii să se aboneze la contul său personal de Twitter, •realDonaldTrump, urmărit de 52 de milioane de alte conturi.

Contactat de AFP, Departamentul american de Justiţie, ai cărui avocaţi asigură deseori apărarea preşedintelui, a transmis că "dezaprobă într-un mod respectuos" decizia judecătoarei.

Acest dosar a apărut în urma unei plângeri depuse de Knight Institute, o organizaţie de apărare a libertăţii de expresie aparţinând Universităţii Columbia, în numele a şapte persoane 'blocate' de Trump.

Printre ele se numără un actor newyorkez, un profesor de sociologie de la Maryland, un poliţist texan şi o cântăreaţă din Seattle.

Blocarea le împiedică să vadă postările aproape zilnice de pe Twitter ale preşedintelui şi să răspundă la ele direct. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0972 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044595 (s)