miercuri, 24 aprilie, 2024

Justin Trudeau salută noul acord NAFTA

Distribuie:

Publicat:

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a salutat luni noul acord comercial încheiat in extremis în cursul nopţii trecute între Ottawa, Washington şi Mexic, apreciind că acesta va fi "total benefic" pentru canadieni, transmite AFP preluată de Agerpres.

"Este un acord care va fi total benefic pentru economia noastră, pentru familiile canadiene şi pentru clasa medie", a arătat Trudeau, într-o conferinţă de presă la Ottawa. 

Preşedintele mexican în exerciţiu Enrique Pena Nieto a vorbit despre o înţelegere din care câştigă toţi semnatarii, iar omologul său american, Donald Trump, a lăudat acordul de liber schimb, numindu-l 'cel mai important' din istoria Statelor Unite. 

'Sunt bucuros să împărtăşesc poporului american această veste istorică pentru naţiunea noastră şi, totodată, pentru lume', a declarat luni Trump, vizibil satisfăcut, din Grădina Trandafirilor de la Casa Albă. 

Noul tratat – Acordul economic Statele Unite, Mexic, Canada (USMCA) – urmează să înlocuiască Acordul nord-american de liber schimb (NAFTA), semnat în urmă cu aproape 25 de ani. Pentru a intra în vigoare, USMCA trebuie să fie aprobat de legislativele celor trei ţări. 

Donald Trump vrea să semneze textul la sfârşitul lunii noiembrie cu preşedintele mexican, Enrique Pena Nieto, al cărui mandat se încheie la 1 decembrie, şi cu premierul canadian Justin Trudeau.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img