News Flash:

Kelemen Hunor demisioneaza din Guvern. UDMR ramane la guvernare

11 Iulie 2014
1628 Vizualizari | 0 Comentarii
Kelemen Hunor va demisiona din functia de ministru al Culturii si din cea de vicepremier, insa UDMR va ramane la guvernare, au decis, vineri, liderii Uniunii, intruniti in Sedinta Consiliului Permanent, care este in desfasurare, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante.

 Conform surselor citate, liderii UDMR au decis ca formatiunea sa ramana in Executiv. Totusi, Kelemen Hunor ar urma sa demisioneze din functia de ministru al Culturii si din cea de vicepremier, mai spun surse participante la sedinta UDMR.

Aceasta varianta a fost adusa in discutie de senatorul UDMR Verestoy Attila, care a declarat, vineri dimineata, la RFI, ca sustine ramanerea Uniunii la guvernare, dar ca liderul organizatiei, Kelemen Hunor, are optiunea personala a demisiei din Guvern, ceea ce nu implica automat si plecarea UDMR din Executiv.

Sedinta Consiliului Permanent al UDMR care are loc la Cluj-Napoca a inceput in jurul orei 11.30, liderii Uniunii reunindu-se pentru a decide daca UDMR iese sau nu de la guvernare.

La sosire, fostul presedinte al UDMR Marko Bela declara ca el se pronunta pentru ”o buna colaborare si pentru interese reciproce de a colabora”, iar senatorul Verestoy Attila spunea ca ”participarea la guvernare este in interesul comunitatii maghiare, al stabilitatii si al majoritatii”.

La randul sau, presedintele UDMR Salaj, Seres Denes, afirma ca nu crede ca balanta inclina spre iesirea de la guvernare, ”existand atat puncte pozitive, cat si negative”.

Presedintele Organizatiei de Femei a UDMR, Biro Rozalia, care este si presedinte al CRU, spunea ca va vota pentru o reprezentare eficienta a UDMR in Guvernul Romaniei.

De la sedinta absenteaza vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely.

La ora transmiterii acestei stiri, sedinta continua, fiind anuntata o conferinta de presa a liderului UDMR, Kelemen Hunor, pentru ora 15.30. Initial, conferinta fusese programata la ora 13.30.

UDMR discuta despre iesirea de la guvernare in contextul in care Guvernul s-a alaturat CE intr-un proces privind o initiativa cetateneasca sustinuta de UDMR.

Consiliul Permanent al UDMR este organismul de conducere al Uniunii care se intruneste intre doua sedinte ale Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), iar din acesta fac parte peste 30 de membri ai conducerii Uniunii, intre care liderul UDMR, Kelemen Hunor, vicepresedintele politic Laszlo Borbely, secretarul general Kovacs Peter, dar si presedintele Organizatiei de Femei, Biro Rozalia, presedintele Consiliului National al Primarilor si Consilierilor UDMR, Borboly Csaba, parlamentari si demnitari maghiari din administratia publica locala.

kelemen hunor vicepremier udmr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041980 (s)