News Flash:

Kelemen Hunor: Incă nu am avut ocazia de a vorbi cu premierul desemnat, vom lua o decizie pe 29 ianuarie

22 Ianuarie 2018
1347 Vizualizari | 0 Comentarii
KELEMEN

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, la Oradea, că parlamentarii UDMR se vor întâlni pe 29 ianuarie, în grupurile reunite, pentru o decizie privind susţinerea în Parlament a cabinetului Vioricăi Dăncilă.

"Noi încă nu am avut ocazia de a vorbi cu premierul desemnat, nu o cunoaştem, nu am stat de vorbă eu cu ea, niciodată. Până nu vom discuta cu ea, să vedem ce gândeşte despre viaţă, despre guvernare, despre societate, despre priorităţile momentului, nu avem cum să spunem da sau nu. Să spui nu ar însemna că ai prejudecăţi, nu avem prejudecăţi; să spui da ar însemna că eşti aventurier şi fără să cunoşti persoana spui că e ok şi are susţinerea ta. Noi, probabil, vom lua o decizie pe 29 ianuarie, în grupurile reunite, fiindcă acolo luăm deciziile de a susţine un guvern sau nu", a declarat, în conferinţă de presă, Kelemen Hunor.

El a arătat că UDMR aşteaptă şi să vadă care va fi echipa de miniştri a noului cabinet.

"Până atunci, vom avea o întâlnire cu premierul desemnat şi o vom asculta, vom pune întrebări, ne vom forma un punct de vedere, dar, în acest moment, nu există nicio decizie fiindcă nu avem cum să luăm o decizie. Discutăm cu colegii, adunăm informaţii şi aşteptăm decizia coaliţiei majoritare. Şi vrem să vedem cine vor fi miniştri, fiindcă şi acest lucru contează, ce rămâne din programul de guvernare sau cum va fi respectat acest program, şi apoi vom fi în măsură să mergem mai departe cu analiza noastră. PSD-ALDE are majoritate în ambele Camere, deci există o majoritate pentru a susţine guvernul. Noi avem un acord parlamentar cu cele două partide din coaliţie. În fiecare sesiune, la începutul sesiunii luăm o decizie cum mergem mai departe. E un acord parlamentar doar de cadru, fără să intrăm în detalii, fiindcă nici nu era posibil, nici nu era nevoie de aşa ceva fiindcă ei au majoritate fără noi", a spus Kelemen Hunor.

El a subliniat că orice formulă de guvern va fi este important să guverneze, fiindcă în ultimul an guvernanţii mai mult s-au certat decât au guvernat, ceea ce a lăsat "impresia de instabilitate politică'.

Preşedintele UDMR a menţionat că anul 2018 e un an complicat, în care România ar trebui să fie pregătită să preia, de la 1 ianuarie 2019, preşedinţia Consiliului Europei.

"Nici vorbă, România nu este pregătită să preia preşedinţia şi, din păcate, dacă mergem în acest ritm şi cu această abordare, iarăşi ne vom trezi, cum ne trezim în fiecare an când vine zăpada, că ne ia prin surprindere. Ştim de foarte mulţi ani că urmează să preluăm preşedinţia Uniunii Europene, dar deocamdată nimeni nu prea spune nici de priorităţile României, nici de pregătirile logistice sau resursa umană. Nu se aude vocea României în chestiunile regionale, în cele de politică externă ş.a.m.d, ceea ce iarăşi nu este foarte bine. Aşteptăm să vedem ce schimbări va aduce acest nou guvern, după ce va primi votul Parlamentului", a mai spus Kelemen.

Liderul UDMR a precizat şi că, pe 30 ianuarie, va avea loc o altă întâlnire a grupurilor reunite pentru a discuta despre sesiunea parlamentară de primăvară, ocazie cu care vor fi stabilite priorităţile legislative.

"Avem multe proiecte de legi din sesiunea trecută, dar vom avea şi iniţiative noi în toate domeniile, o prioritate rămâne desigur educaţia", a mai menţionat Kelemen.

AGERPRES 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1562 (s) | 34 queries | Mysql time :0.082705 (s)