sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Kim Jong-Un a glumit pe seama imaginii sale din presa internationala

Distribuie:

Publicat:

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a glumit pe seama imaginii sale din presa internationala in timpul intalnirii avute in aceasta saptamana, la Phenian, cu doi emisari ai Seulului.

In timpul intalnirii, Kim Jong-Un s-a angajat sa renunte la armele nucleare si le-a transmis oficialilor sud-coreeni ca ar dori sa aiba o intrevedere cu presedintele american Donald Trump, a declarat joi liderul delegatiei sud-coreene, Chung Eui-yong, sef al Oficiului pentru Securitate Nationala din Coreea de Sud, relateaza Agerpres, citand Reuters.

Pe parcursul intalnirii cu delegatia de la Seul, Kim a facut mai multe remarci legate de modul in care este perceput in presa internationala, a spus, sub acoperirea anonimatului, un oficial de la Casa Albastra, sediul presedintiei sud-coreene.

 

Kim Jong-Un a aratat ca este ”foarte constient” de imaginea pe care o are in afara Coreii de Nord si a facut, din cand in cand, comentarii intr-o maniera ”relaxata” despre el insusi.

Subiectele sensibile au fost abordate intai de liderul de la Phenian, care s-a referit la reluarea exercitiilor militare comune americano-sud-coreene care au fost suspendate in perioada Jocurilor Olimpice de Iarna de la Pyeongchang.

Kim Jong-Un si oaspetii sud-coreeni au impartit mai multe sticle de vin, lichior de ginseng si soju de Phenian, a adaugat o alta sursa guvernamentala de la Seul.

Presedintele american, Donald Trump, a raspuns favorabil unei propuneri a liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, de a se intalni, iar intrevederea ar putea avea loc pana la finalul lunii mai, a anuntat joi seara, la Washington, Chung Eui-yong, seful Oficiului pentru Securitate Nationala din Coreea de Sud.

Anuntul a fost facut la Casa Alba si urmeaza unei serii de contacte intre oficiali din Coreea de Nord si Coreea de Sud.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img