joi, 28 martie, 2024

Klaus Iohannis ar putea fi demis pana pe 8 martie

Distribuie:

Publicat:

Un fost parlamentar al formatiunii Romania Mare si al Partidului Conservator sustine, intr-un articol publicat pe sputnik.md, ca presedintele Romaniei ar putea fi suspendat pana pe 8 martie.

Dragos Dumitriu se prezinta ca „analist sistemic, realizator TV, fost deputat nationalist si conservator in Parlamentul Romaniei”.

In articolul sau, Dumitriu spune ca prima etapa efectiva a procedurii este, conform Articolului 95 din Constitutie, depunerea propunerii de suspendare din functie a presedintelui de catre minim o treime din numarul deputatilor si senatorilor. „Avand in vedere ca numai PSD are aproape 50% din numarul parlamentarilor, procentul de reusita este 100%. Termenul – actiunea ar putea demara luni, 30 ianuarie. In aceeasi zi, procedura constitutionala ar fi completata prin instiintarea presedintelui, pentru ca acesta sa se poata apara. Tot in aceeasi zi, propunerea este trimisa spre consultare prin aviz Curtii Constitutionale”, adauga fostul deputat.

Dragos Dumitriu prezinta, in continuarea, viziunea sa despre etapele procesului de demitere a lui Klaus Iohannis si concluzioneaza: „Intreaga procedura de suspendare si demitere s-ar putea finaliza pe 6 martie, ar deveni oficiala a doua zi, sansele ca pe 7 martie Klaus Iohannis sa nu mai fie presedintele Romaniei fiind, in estimarea mea, de 88%. De mentionat ca atat procedura suspendarii cat si referendumul pentru demitere nu pot fi impiedicate prin alte actiuni in justitie sau la CCR, alte referendumuri etc”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img