vineri, 29 martie, 2024

Klaus Iohannis blocheaza activitatile Guvernului. Nominalizarile premierului sunt trimise in Parlament

Distribuie:

Publicat:

Klaus Iohannis, intr-o interventie scurta, la Palatul Cotroceni a transmis un mesaj oficial clar: Respinge nominalizarile facute de premierul Viorica Dancila pentru cele cinci portofolii pentru Executiv. Astfel, acesta a transmis ca premierul trebuie sa mearga in Parlamentul Romaniei pentru a obtine validarea demersului pe care l-a propus.

''Am primit o corespondenta de la doamna Dancila, ieri. Doamna premier imi cere o remaniere guvernamentala, imi solicita eliberarea din functie a unor ministri, a unor interimari si numirea a sase ministri. Aceasta remaniere este una neavenita, nepotrivita si o refuz clar. In acest context, dati-mi voie sa explic cum am ajuns aici. Am primit o solicitare de remaniere la sfarsitul lui august si la cateva ore, ALDE a anuntat puiblic ca paraseste coalitia. In acest conditii Constitutia cere explicit un vot din partea Parlamentului daca se inlocuiesc ministrii e o chestiune foarte clara, deci am refuzat remanierea. Apoi premierul a venit cu o solicitare de remaniere. Conform cu articolul 85 din Constitutie trebuie sa se prezinte in Parlament. Am erefuzat si atunci. Acum, vine a treia oara cu o astfel de solicitare.

Doamna prim-ministru, va spun direct si public: trebuie sa va prezentati in Parlamentul Romaniei cu o solicitare de validare a Guvernului dvs. Aceasta noua solicitare pe care o refuz vine cu o noutate. Este cras neconstitutionala. S-a anuntat si public si in scris ca ALDE a parasit coalitia. Guvernul trebuie sa mearga in fata Parlamentului. Doamna prim-ministru se teme de un vot in Parlament si incearca sa traga de timp. PSD, intr-un mod jalnic, se agata de putere. Niciun ministru nu va fi numit nou in Guvern, decat dupa validarea din Parlamentul Romaniei ", a declarat Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img