News Flash:

Klaus Iohannis: "Este o zi de DOLIU pentru statul de drept"

1 Februarie 2017
1160 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis a transmis in aceasta seara un mesaj pe Facebook dupa adoptarea de catre Guvern a proiectului de lege privind gratierea.

''Dragi romani,

Astazi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitura puternica de la adversarii justitiei, dreptatii si luptei impotriva coruptiei.

Guvernul PSD si ALDE a ignorat visul si nazuintele a milioane de romani liberi care vor sa traiasca intr-o tara eliberata de coruptie.

Astazi, Guvernul PSD si ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onesti si curajosi din Justitia romana care au dovedit in ultimii ani ca nimeni si nimic nu este mai presus de lege.

Guvernul PSD si ALDE a anulat eforturile facute de milioane de romani de a face din Romania o tara respectata in Europa!

De astazi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificila.

Rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majoritati, care a alcatuit un guvern legitim. Dar votul nu reprezinta un cec in alb care permite unei majoritati sa poata face orice, de la adoptarea masurilor populiste care risca sa puna sub semnul intrebarii stabilitatea economica in urmatorii ani, pana la calcarea efectiva in picioare a justitiei si a statului de drept.

In decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranta unui trai mai bun, nu pentru o legislatie slabita in domeniul anticoruptiei.

Miza adevarata este cum vrem sa arate viitorul unei Romaniei in care oamenii sa-si doreasca sa traiasca, nu al unei Romanii din care sa-si doreasca din nou sa plece.

Sfidarea PSD la adresa poporului este deplina. Uita insa un lucru esential. Valorile pe care se construieste un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu apartin unei majoritati sau minoritati de conjunctura, ci ne apartin noua, tuturor romanilor.

De astazi, misiunea mea este sa restabilesc statul de drept. Voi face tot ce imi sta in putinta pentru a face din Romania o tara eliberata de coruptie! Ma voi bate pana in ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!''
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039828 (s)