vineri, 29 martie, 2024

Klaus Iohannis explica de ce a promulgat fara lupta Legea recursului compensatoriu: acuzatii la adresa CCR

Distribuie:

Publicat:

Președintele Klaus Iohannis a explicat că a promulgat Legea recursului compensatoriu fără a o mai ataca la CCR pentru că judecătorii s-au pronunțat direct pe oportunitate și constituționalitate și orice sesizare devenise caducă.

”Este o situație un pic mai specială cu această lege, ea a ajuns la CCR și a fost găsită constituțională. CCR a făcut o chestie pe care în alte situații nu a făcut-o și anume s-a exprimat și pe constituționalitate, și pe oportunitate. Din acel moment, Parlamentul nu mai avea marjă de manevră. După o discuție profundă cu specialiștii din Administrația Prezidențială am constatat că nu există alte opțiuni pe constituție și nu aveam de ales decât să o promulg. Această lege trebuie întoarsă și trebuie modificată, cu o nouă arhitectură a Parlamentului.

Eu am lansat o multitudine de avertismente și cred că au fost înțelese de către români, pentru că în momentul în care am organizat referendumul, 6,5 milioane de români au spus că-și doresc o justiție dreaptă, o justiție corectă.”, a declarat Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img