sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Klaus Iohannis nu renunta la casa care l-a imbogatit

Distribuie:

Publicat:

Statul roman nu poate intabula casa pierduta de familia Iohannis in instanta, dupa ce coproprietarul imobilului Rodica Bastea a cerut ca instanta sa constante nulitatea certificatului de mostenitor, socotit drept fals si anulat deja de justitie.

Un avocat a explicat pentru HotNews ca demersul Rodicai Bastea in justitie poate aduce pentru ea si sotii Iohannis o extindere a perioadei in care , in calitate de coproprietari si mostenitori, cei trei pot incasa bani din inchirierea imobilului din centrul Sibiului.

Mai mult, deschiderea a doua actiuni in instanta de catre Rodica Bastea, prin care se solicita acelasi lucru, si anume contestarea unui act declarat deja nul de o alta instanta, ar amana si mai mult judecarea solicitarii. Dar de ce au facut avocatii Rodicai Bastea doua actiuni in instanta, la distanta de o saptamana unul de altul, avand acelasi obiect? Avocatul consultat de HotNews.ro sustine ca este unul din tertipurile avocatesti pentru a fenta repartitia aleatorie a dosarului, in sensul ca in acest fel incearca sa ajunga cu dosarul la un complet mai favorabil.

Pentru ca imobilul de pe str. Nicolae Balcescu nr. 29 din Sibiu sa fie inregistrat in proprietatea statului, fiscul sibian astepta ca un cabinet notarial sa elibereze un certificat de mostenitor legal. Acest ultim demers nu s-a concretizat, deoarece procedura succesorala a fost suspendata de cele doua actiuni in instanta ale Rodicai Bastea.

Pe data 1 aprilie, la cinci zile de la depunerea de catre Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitarii de radiere din cartea funciara a dreptului de proprietate al sotilor Iohanis, Bastea Rodica a solicitat, in calitate de mostenitor,  inregistrarea pe rolul Tribunalului Sibiu a unui proces avand ca obiect “succesiunea”. Sase zile mai tarziu, in data de 7 aprilie, Rodica Bastea mai inainteaza o actiune in aceeasi instanta avand ca obiect tot succesiunea.  La o luna distanta, fiscul sibian arata care sunt efectele actiunilor in instanta ale Rodicai Bastea, coproprietar al imobilului din str. Nicolae Balcescu nr. 29 Sibiu in baza certificatului de mostenitor pe care justitia l-a declarat in mod definitiv nul.

“Deoarece institutia noastra a fost instiintata de catre biroul notarial individual ca a intervenit o notificare din partea unui presupus mostenitor referitor la o actiune in instanta, avand ca obiect constatarea nulitatii certificatului de mostenitor (…) procedura succesorala se poate suspenda in cazul in care mostenitorii sau alte persoane interesate prezinta dovada ca s-au adresat instantei de judecata pentru stabilirea drepturilor lor”, a explicat fiscul sibian, citat de Turnul Sfatului.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img