vineri, 19 aprilie, 2024

Klaus Iohannis, prima reactie dupa atacul cu bombe din Siria: “Suntem solidari cu actiunile partenerilor nostri strategici”

Distribuie:

Publicat:

Klaus Iohannis reactioneaza dupa ce SUA, Marea Britanie si Franta au atacat Siria.

"Romania isi reitereaza condamnarea cu privire la utilizarea armelor chimice in Syria, care nu este deloc justificata. Suntem solidari cu actiunile partenerilor nostri strategici", a scris Klaus Iohannis pe contul de Twitter.

SUA, Marea Britanie si Franta au atacat sambata dimineata mai multe zone din Siria care se presupune ca ar avea legatura cu armele chimice pe care regimul sirian este acuzat ca le-a folosit impotriva civililor din Duma in urma cu o saptamana, anunta BBC.

 

Rusia a transmis ca "astfel de actiuni nu vor ramane fara consecinte". Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis, sambata, un comunicat in care a precizat ca atacurile coordonate de SUA impotriva Siriei reprezinta acte de agresiune si a adaugat ca Rusia va cere reunirea de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, potrivit AFP. Escaladarea conflictului din Siria va produce efecte devastatoare asupra intregului sistem al relatiilor internationale, a avertizat Putin.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a transmis o declaratie in care isi afirma sustinerea fata de atacurile lansate de SUA, Marea Britanie si Franta in Siria.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img