News Flash:

Kovesi - procuror sef al UE si Cristoiu - director la CNN

4 Mai 2015
1490 Vizualizari | 0 Comentarii
kovesi big
Un nou scenariu circula in lumea politica si in presa in ultimele mele, de cand Parlamentul European a votat raportul Monicai Macovei privind Biroul Procurorului European. Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, este vazuta ca potential procuror sef al UE, ceea ce ar fi o veste excelenta pentru coruptii din Romania. Cel mai recent, acest scenariu a fost vechiculat de Catalin Predoiu, care il acuza pe Victor Ponta ca vrea sa scape de Kovesi.scrie stiripesurse.ro

Ipoteza exilarii sefei DNA la Bruxelles este desfiintata de jurnalistul Ion Cristoiu, care are doua argumente: institutia Procurorului European e inca departe de a se infiinta, iar Laura Codruta Kovesi ar trebui sa lupte pentru aceasta pozitie cu procurorii din toate tarile UE, fara sa plece din postura de favorita.

"E de neinteles ca liderul PNL, premierul desemnat al Partidului Meu al lui Klaus Iohhanis, poate crede si el intr-un complot al Coruptilor prin care Codruta Kovesi va fi scoasa din fruntea DNA primind una dintre cele mai puternice functii la nivel european.

Sa ma explic.

Recent, Parlamentul European a votat Raportul Monicai Macovei privind institutia numita Biroul Procurorului European. (...) Raportul Monicai Macovei prevede un Parchet de 25 de procurori europeni selectati din tarile membre ale Uniunii conduse de un Procuror sef, ales de Comisie dintre cei 25.

Aprobarea Regulamentului e un pas important in procesul de infiintare a institutiei. Totusi, el nu inseamna decizia de infiintare a Biroului si cu atit mai putin debutul procesului de selectie a procurorilor europeni si mai ales a Procurorului sef. Fiind vorba de o institutie cu puteri de ancheta peste autoritatile nationale, se intelege ca selectarea procurorilor va sta sub semnul influentei exercitate de marile puteri europene.

Are sanse Romania sa trimita un procuror in Parchetul de la Bruxelles?

Desi decizia privind infiintarea Parchetului n-a fost inca luata, desi nu exista indoiala ca selectia va fi un proces deificil, in care tari precum Romania vor fi impinse in plan secund cind va veni vorba de procurori alesi, pe meleagurile noastre, se vorbeste deja de un procuror care va ales nu printre cei 25 de procurori, ci ditamai Procurorul sef.

E vorba, se intelege, de Codruta Kovesi. Pe care coruptii din Romania, pentru a scapa de ea din fruntea DNA, vor reusi s-o impuna Procuror sef al Parchetului European peste capul marilor puteri membre ale UE!

Asadar, Codruta Kovesi e victima unui complot menit a o propulsa intr-o functie dorita de orice procuror din tarile membre ale UE.

Teza Complotului ridica mai multe intrebari:

1. Desemnarea unui procuror dintr-o tara europeana intr-o asemenea functie nu poate fi facuta fara acceptul procurorului. Daca vrea sa faca sic! Coruptilor, ce o opreste pe Codruta Kovesi sa refuze postul?

2. Se spune ca procurorul sef al DNA nu intervine in dosarele procurorilor de caz, nu comanda deschiderea sau inchiderea de dosare. In aceste conditii, ce folos vor avea Coruptii daca Codruta Kovesi pleaca din fruntea DNA?

3. Asa cum spuneam mai sus, institutia Parchetului European n-a fost inca decisa. Ce rost are sa bocim plecarea Codrutei Kovesi intr-un post care nu exista si nu va exista asa de repede?

4. Pentru functia de procuror european si mai ales pentru cea de Procuror sef va fi o batalie pe viata si pe moarte la Bruxelles. Au coruptii din Romania atita influenta la Bruxelles incit s-o puna Procuror sef pe Codruta Kovesi?

5. A ajunge Procuror sef al UE e visul oricarui procuror din tarile membre ale UE, inclusiv al Codrutei Kovesi. Sa credem ca Victor Ponta si Coruptii din Romania ii vor indeplini visul?Vezi toate detaliile AICI

catalin predoiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0894 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031782 (s)