sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Kremlinul tremură în fața deciziei Occidentului de a livra arme Ucrainei: ‘Va însemna aducerea conflictului la un nou nivel calitativ’

Distribuie:

Publicat:

Aprovizionarea Ucrainei cu arme pentru a lovi pe teritoriul rus poate aduce conflictul la un nou nivel, chiar și discuțiile despre acesta sunt „extrem de periculoase”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse Dmitri Peskov.

"Acest lucru va însemna aducerea conflictului la un nou nivel calitativ, care nu va fi de bun augur din punctul de vedere al securității globale și paneuropene", a declarat Peskov reporterilor, comentând declarațiile politicienilor occidentali cu privire la iminenta aprovizionare cu vehicule blindate moderne către Ucraina, relatează Interfax.

În opinia sa, "însăși discuția despre admisibilitatea aprovizionării Ucrainei cu arme care vor permite lovirea pe teritoriul Rusiei reprezintă un potențial extrem de periculos."

"Deși Ucraina are deja arme cu care lovește în mod constant zilnic pe teritoriul rusesc, mă refer la noile noastre regiuni", a spus Peskov.

El a adăugat că reacția ambasadorului Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, la astfel de informații reflectă poziția Rusiei în această privință.

Anterior, presa a relatat că, potrivit lui Antonov, trupele ruse sunt gata să distrugă orice arme pe care americanii și aliații lor le vor pune Ucrainei și, de asemenea, nu vor lăsa atacurile fără răspuns pe teritoriul lor.

Continuarea pe stiirepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img