vineri, 26 aprilie, 2024

La Barlad, aparatul de testare COVID-19 este functional – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Primarul municipiului Barlad, av. Dumitru Boros, informeaza ca, de astazi, 17.04.2020, aparatul Real Time PCR – donatie a omului de afaceri Constantin Dulute – care analizeaza probele prelevate suspectilor de infectare cu noul coronavirus, a fost pus in functiune si lucreaza la capacitate maxima.

Aparatul, in valoare totala de 75.898 de dolari, este similar cu cel aflat in dotarea Spitalului de Boli Infectioase din Iasi si a intrat in activitate cu 1.000 de kit-uri aferente pentru determinarea SARS-CoV2 si inca 1.000, donate de SC Diatrans-Al SRL. Acesta este instalat intr-un spatiu pus la dispozitie de Primaria Municipiului Barlad, compus din module speciale. Totodata, personalul care va lucra in acest nou laborator de testare a fost instruit si pregatit pentru a face fata sarcinilor specifice.

„Am mai spus si repet: oamenii, fie ei simpli sau de afaceri, au constientizat momentele grele prin care trecem cu totii. Domnul Dulute este printre putinii oameni care au constientizat ca o asemenea donatie este vitala pentru situatia in care ne aflam. Mereu, in situatii critice, domnia sa a demonstrat ca este alaturi de barladeni! Astfel, astazi, a fost deja testat personalul de pe ATI, insa noi, inca de joi, 16 aprilie, am facut o adresa la minister, pentru a fi inclusi in programul national de testare. Imediat dupa ce va aparea numele spitalului din Barlad in Monitorul Oficial – cam de saptamana viitoare – ministerul va deconta 200 lei per test. O realizare pentru spital si pentru oras, tradusa intr-un veritabil laborator de biologie moleculara, cu nivel ce biosiguranta III. Asa cum au spus si colegii din spital, putem considera donatia domnului Dulute ca pe o adevarata minune din Saptamana Mare”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Reamintim ca aparatul cu care este dotat acum spitalul din Barlad este similar cu cele aflate in cele mai prestigioase spitale de boli infectioase din tara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img