vineri, 26 aprilie, 2024

La Barlad au început modernizarea trotuarelor!

Distribuie:

Publicat:

Au început lucrările de modernizare a trotuarelor în cadrul proiectului de Mobilitate Urbană, ocazie cu care, în paralel cu acestea, vor fi amenajate și pistele de bicicletă prevăzute în proiect.

În acest moment, se lucrează pe trotuarele din zona Grădinii Publice, către Centrul Comercial (de o parte și de cealaltă a străzii), precum și pe strada Dragoș Vodă, adică în perimetrele în care au fost finalizate lucrările de înlocuire/extindere a rețelelor de apă-canalizare, precum și cele de îngropare a cablurilor electrice, de telefonie, fibra optica.

”Vremea a permis și am început această lucrare care va cuprinde, treptat, tot mai multe tronsoane. Faza de asfaltare sau montare de pavele este ultima, așa că vom avansa pe măsură ce lucrările din celelalte proiecte vor fi încheiate. Asta este ordinea firească și o vom respecta, în ciuda perioadei de disconfort pe care o traversăm cu toții”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Proiectul de Mobilitate Urbană are trei mari componente: achiziționarea a 10 autobuze electrice, modernizarea străzilor pe care vor circula aceste autobuze și construirea unei autobaze.

A doua dintre componentele menționate prevede asfaltarea celor mai importante artere rutiere ale urbei, modernizarea trotuarelor, reconfigurarea unora dintre acestea, modernizarea spatiilor verzi, amenajarea a trei parcări de tip park&ride, piste de biciclete, parcări de biciclete, montare camere de supraveghere etc.

Lista străzilor incluse în proiect: Republicii (trotuare), Epureanu, Constantin Hamangiu, Nicolae Bălcescu, Dragoș Vodă, Mihai Eminescu (segment), Vasile Milea, Mihai Viteazul, Col. Simionescu Sava, Paloda, Ioan Popescu, Vasile Pârvan, Cpt. Grigore Ignat, Tecuciului, Popa Șapcă, Marcel Guguianu, Fagului.

În afară de reabilitarea carosabilului, vor fi reconfigurate și amenajate trotuare și spații verzi pe Republicii, Tecuciului, Vasile Milea, Vasile Lupu, Nicolae Iorga, precum și parcări pentru bicicliști la intrarea în Grădina Publică și pe Str. Fagului (partea pietonală), dotate cu supraveghere video.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img