joi, 25 aprilie, 2024

La Biserica din satul vasluian Polocin, comuna Pogonești, arde o candelă pentru unitatea românilor

Distribuie:

Publicat:

Preasfinţitul Părinte Antonie de Bălţi a oferit o candelă preotului paroh de la Pogonești, Vasile Mihăiță Maximoiu, care să ardă pentru unitatea neamului românesc.

Darul a fost oferit astăzi, cu prilejul sfințirii bisericii din satul Polocin, cu hramurile ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și ”Sfinții Drepți Dumnezeești Părinți Ioachim și Ana”.

Gestul ierarhului a fost explicat de PS Ignatie, Episcopul Hușilor, prin faptul că la bisericile unde slujește pentru prima dată, Episcopul Antonie lasă câte o astfel de candelă-simbol care să ardă mereu pentru unitatea românilor.

”Rugăm ca în rugăciunile voastre să-i pomeniți și pe frații basarabeni, pentru a-i semnala lui Dumnezeu durerea noastră, dezbinarea românilor”, a subliniat ierarhul.

La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, atât Episcopul Ignatie, cât și preotul Vasile Maximoiu, mulțumindu-i pentru implicarea în proiectele comune de promovare a ortodoxiei și actului cultural în comunitățile vasluiene.

Pe lângă Episcopul de Bălți, localnicii din Polocin i-au mai avut ca invitați pe membrii formației corale ”Doinița” din Strășeni, care a participat și la Festivalul de muzică corală laică și religioasă ”Gheorghe Cucu”.

”Doinița” și ”Răzeșii” de la Pogonești au susținut un scurt moment artistic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img