miercuri, 24 aprilie, 2024

La ce ajuta organismul vinul si cafeaua

Distribuie:

Publicat:

Vin si cafea, dar fara zahar. Acesta din urma trebuie evitat pe cat posibil. Primele doua sunt, insa, recomandate, intrucat ajuta la diversificarea bacteriilor din intestin.

Studiul citat de Time a urmarit sa identifice factorii care contribuie la diversificarea florei microbiene din organismul uman. Dupa analizele facute celor 1.135 de participanti la studiu, oamenii de stiinta au putut sa afirme ca vinul, cafeaua, ceaiul si iaurtul sunt alimentele care au contribuit in sens pozitiv la diversificarea microbiana de la nivelul intestinului, potrivit gandul.info.

De partea cealalta, alimente precum sucurile acidulate sau obiceiul fumatului in timpul sarcinii nu fac altceva decat sa scada aceasta diversitate. „Din cate stim noi, acesta este primul studiu care a identificat interactiunea dintre diversi factori si diversitatea microbiana intestinala la o scala atat de mare”, a declarat Jingyuan Fu, profesor asociat la Universitatea din Groningen, cea care a realizat cercetarea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img