vineri, 19 aprilie, 2024

La ce riscuri se expun persoanele care folosesc la comun prosopul, unghiera sau pasta de dinti

Distribuie:

Publicat:

Sapunul, prosopul si pasta de dinti, produsele cel mai folosite la comun de catre membrii unei familii, pot deveni o important sursa de raspandire a bacteriilor. Fie ca este vorba de prosop, unghiera sau pasta de dinti, specialistii recomanda grija sporita atunci cand vine vorba de utilizarea lor la comun sau imprumutarea acestora in perioada vacantei, scrie cheatsheet.com.

Sapunul. Multi oameni cred ca din moment ce sapunul este destinat curatarii pielii, nu exista niciun pericol daca este folosit de mai multe persoane. Chiar daca sapunul este antibacterian, acesta poate fi acoperit cu organisme de pe piele. Unele dintre acestea sunt germeni inofensivi, dar poate fi vorba si de agenti patogeni cum ar fi Stafilococul auriu, care este o bacterie ce provoaca boli grave si infectii. 

Prosopul. Daca folositi la comun prosopul, puteti contracta infectii fungice, bacterii sau acnee. Pe langa faptul ca nu ar trebui sa imprumutati prosoapele, trebuie sa tineti cont ca acestea trebuie spalate dupa maxim patru utilizari. 

Aparatul de ras. Cand va radeti, aparatul colecteaza bacterii si celulele moarte ale pielii. in plus, este usor sa va taiati in timpul barbieritului. Prin urmare, imprumutarea aparatelor de ras poate transmite boli de sange, cum ar fi HIV si hepatita. 

Unghiera. Chiar daca aveti incredere ca persoana careia ii imprumutati unghera este perfect sanatoasa, tineti cont ca aceasta este o ustensila ce poate ciuperci, negi si anumite tipuri de HPV. Curatati unghiera periodic cu alcool si nu o imprumutati nici macar membrilor familiei. 

Crema de fata. De fiecare data cand introduceti degetul in crema, bacteriile de pe maini pot sa contamineze intregul continut. Daca permiteti altcuiva sa va utilizeze cremele, puteti contacta streptococ sau stafilococ, foliculita si acnee. 

Pasta de dinti, Exista un anumit nivel de risc atunci cand impartiti pasta de dinti cu o alta persoana. Cand puneti pasta, veti atinge varful de periuta de dinti. in acest mod pot fi raspanditi germenii si bacteriile. sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img