vineri, 26 aprilie, 2024

La o lună de mandat şi în gravă pierdere de popularitate, premierul britanic Liz Truss luptă să-şi afirme autoritatea

Distribuie:

Publicat:

La doar o lună de la instalarea ei la putere, noua şefă a guvernului britanic Liz Truss este deja mai puţin populară decât au fost vreodată predecesorul ei Boris Johnson sau fostul lider al Partidului Laburist Jeremy Corbyn, arată un sondaj YouGov citat miercuri de dpa.

Doar 14% dintre britanici afirmă acum că au o impresie favorabilă despre şefa executivului, comparativ cu 26% între 21 şi 22 septembrie, potrivit Agerpres.

Aproape trei sferturi dintre cei chestionaţi, 73%, au o părere nefavorabilă despre Truss, iar dintre aceştia peste jumătate – 55% – au declarat că au o părere foarte nefavorabilă.

Aceste răspunsuri îi conferă un rating nefavorabil net de minus 59, adică un punctaj negativ la care nu au reuşit să ajungă nici Boris Johnson, care a atins doar minus 53, în iulie, nici Jeremy Corbyn, care a căzut la minus 55 în iunie 2019.

Sondajul YouGov a fost realizat pe un eşantion de 1751 de adulţi britanici în perioada 1-2 octombrie.

Miercuri, în ultima zi a unui congres până acum haotic al Partidului Conservator – subminat la rândul său de disensiunile interne cu privire la politica care trebuie urmată pentru ieşirea din criză a Regatului Unit -, Liz Truss a încercat să-şi redobândească autoritatea.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img