joi, 28 martie, 2024

La Praga adopta o masura deosebita – Organizeaza un festival cultural drive-in pentru respectarea distantarii sociale

Distribuie:

Publicat:

Măsurile adoptate în Republica Cehă pentru combaterea pandemiei au golit sălile de concerte, cinematografele şi teatrele din Praga, industria spectacolelor fiind nevoită să inoveze, spre exemplu prin lansarea unui festival cultural drive-in, relatează duminică agenţia AFP, potrivit Agerpres.

"Festivalul Art Parking continuă de două săptămâni şi am avut în jur de 25 sau 30 de proiecţii de filme, piese de teatru şi concerte", a explicat pentru AFP producătorul evenimentului, Jakub Vedral.

La sosire, spectatorii primesc un dispozitiv cu căşti şi cablu pentru a se conecta la radioul din bordul maşinii sau pot urmări în direct spectacolul coborând geamurile.

Personalul, care poartă măşti, oferă de asemenea un meniu cu gustări şi băuturi publicului adunat într-o piaţă municipală sau într-o gară abandonată.

Jakub Vedral a subliniat cu satisfacţie că festivalul a oferit locuri de muncă oamenilor care altfel ar fi trebuit să stea acasă. El a declarat, însă, că va fi "fericit" să anunţe sfârşitul festivalului luni, când Guvernul va redeschide sălile de concerte şi cinematografele, în cadrul relaxării restricţiilor. "Putem continua încă două săptămâni. Dar, în realitate, este o alternativă într-o situaţie de urgenţă şi vom fi fericiţi să reluăm activitatea culturală fără maşini'', a spus el.

Sâmbătă, pasagerii din aproximativ şaizeci de autovehicule au asistat la un concert al vigurosului grup rock ceh Znouzectnost.

"Nu am făcut niciodată ceva atât de exotic, să cântăm în faţa maşinilor. Este o experienţă originală", a declarat pentru AFP bateristul grupului, Caine.

Spectatorii au claxonat şi au aprins farurile, au aplaudat şi au fluturat braţele aplecându-se peste portiere, mulţi dintre ei menţinând cu greu distanţa de siguranţă, stabilită la doi metri.

Un tânăr, Martin Novohradsky, care a parcurs 80 de kilometri pentru a participa la concert, s-a arătat încântat de experienţă. "Este super. Cel puţin nu stăm închişi în casă şi putem asculta muzică live", a declarat el pentru AFP.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img