vineri, 19 aprilie, 2024

La un pas de tragedie! Proiectil descoperit in Bucuresti, intr-unul dintre cele mai populare cartiere. UPDATE: Obuzul a fost ridicat de IGSU. Pirotehnist: Daca era lovit, putea exploda

Distribuie:

Publicat:

Echipaje ale unei companii de utilitati au descoperit, in timpul unor lucrari, un proiectil, in cartierul Militari, fiind alertate autoritatile. Echipajele de la Unitatea Speciala de Interventie din Ciolpani s-au deplaseat la fata locului.
Pirotehnistii au ridicat proiectilul gasit pe o strada din cartierul Militari din Bucuresti, acestia mentionand ca daca era manevrat gresit, putea exploda.

"La fata locului am gasit un proiectil explozibil de calibrul 152 de mm, gasit la o adancime de aproximativ 1, 5 – 3 metri. In acest moment nu mai prezinta pericol, dar daca era manevrat gresit putea exploda si putea face victime", a declarat Alexandru Plocon, maistru militar, comandantul echipajului pirotehnic

Specialistii le recomanda celor care gasesc astfel de obiecte sa nu le miste si sa alerteze imediat autoritatile.
"La un proiectil de 152 mm, raza de actiune ar fi in jur de 500 de metri", a precizat Plocon.

Echipajele Apa Nova au descoperit, marti, in timpul unor lucrari, un proiectil, in cartierul Militari, fiind alertate autoritatile. Politia a securizat zona pana cand proiectilul a fost ridicat de pirotehnisti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img