sâmbătă, 27 aprilie, 2024

La Vaslui, bradul artificial conduce detasat

Distribuie:

Publicat:

Tot mai multi vasluieni, din motive economice, apeleaza la brazii artificiali.  Nu isi permit sa mai cumpere bradul natural si din acest motiv si oferta a scazut, nu mai este atat de mare ca in ceilalti ani.

Daca in anii anteriori, in pietele judetului se gaseau peste 2.500 de brazi, anul acesta, cei noua agenti economici au adus doar 700 de pomi.

Astazi, cerere exista doar pentru crengile de bradut care costa doar cativa lei.

Conform datelor Inspectiei Silvice si de Vanatoare (ISV) Vaslui, in luna decembrie 2016, doar noua agenti economici din Suceava si Neamt au mai venit la Vaslui cu brazi de vanzare. Practic, in pietele din municipiile Vaslui, Barlad si Husi, se vor comercializa maxim 700 de brazi, astfel: la Vaslui, intre 250 si 300 brazi, la Barlad – 300 brazi, la Husi – 90 de brazi.

In iarna anului 2010- 2011, in pietele din judet erau prezenti peste 15 agenti economici, care comercializau in jur de 2.500 de brazi. Numai in luna decembrie 2011, numai in pietele din municipiul Vaslui au fost vanduti 1.200 de brazi.

Inspectorii silvici isi fac si ei datoria si verifica daca agentii detin documente de provenienta a marfii si pomii au fost crotaliati cu sigiliu special, care nu poate fi falsificat.

Bradutii comercializati sunt verificati sa nu fie furati si sa se incadreze la inaltime, conform avizului de insotire.
Pentru nerespectarea prevederilor legale, sanctiunile pe care le risca comerciantii de brazi se situeaza intre 1.000 si 5.000 de lei.

Judetul Vaslui se aprovizioneaza cu pomi din Bacau, Suceava si Neamt.
Brazii provin de la Ocoalele Silvice ale Regiei Nationale a Padurilor, din Ocoalele Silvice private si din padurile particulare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img