marți, 19 martie, 2024

Lacrimi de bucurie pentru o batranica din Vaslui : politistii i-au recuperat agoniseala de o viata – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 45 de ani, din comuna Motca, județul Iași, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt.

Polițiștii  Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 45 ani, din comuna Moțca, bănuit de furtul sumei de 8.000 lei, de la o familie de bătrâni, din localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, județul Vaslui.

Sâmbătă, 20 februarie, ora 13.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au fost sesizați de către un bărbat de 73 ani, din Satu Nou, cu privire la faptul că, în aceeași zi, a fost victima infracțiunii de furt, persoane necunoscute sustrăgând de la domiciliul său suma de 8.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni, sprijiniți de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Pașcani, au identificat în scurt timp prezumtivul autor al infracțiunii. Prezumtivul autor i-a oferit persoanei vătămate, spre vânzare, bunuri de uz casnic iar când victima și-a scos toate economiile să achite valoarea bunurilor cumpărate, profitând de un moment de neatenție, i-a sustras o parte din banii cu care aceasta intenționa să platească.   

Prejudiciul în valoare de 8.000 de lei a fost recuperat integral, fiind restituit bătrânilor.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.      

Pentru a nu deveni victima acestui gen de furt, poliţiştii vasluieni atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când sunt abordați de persoane necunoscute şi îi sfătuiesc să ţină cont de următorul set de recomandări:

 

·                 Nu ţineţi sume mari de bani în casă!

 

·                 Nu primiţi în curte cetăţeni străini de comunitate, care oferă diverse bunuri spre vânzare sau se angajează să facă lucrări ori reparaţii! Aceştia vă pot înşela sau vor doar să vadă ce bunuri pot fura din gospodăria dumneavoastră!

 

·                 Totodată, dacă permiteți accesul în casă, fiți vigilenți cu privire la efectuarea oricărei plăți sau operațiuni care ar putea dezvălui locația sumelor de bani din locuință !

 

 

Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre persoane bănuite sau victime

ale unor astfel de infracţiuni!

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img