vineri, 19 aprilie, 2024

Lacurile de unghii sunt adevarate otravuri

Distribuie:

Publicat:

Substantele periculoase din lacurile de unghii. Mai presus de toate, este important să conștientizăm că lacurile conțin substanțe chimice dăunătoare pentru unghii și piele. Dar nu numai.

Utilizarea regulată a lacului ne expune la reacții alergice și probleme respiratorii, printre altele… Deci nu mai este vorba doar de frumusețe sau aspect fizic, deoarece sănătatea poate fi grav afectată de aceste substanțe chimice!

Un alt exemplu și altă utilizare: Nail Art. Dacă sunteți fan, este foarte important să aveți grijă de unghiile dvs. între fiecare manichiură pentru a evita degradarea stării lor!

Pentru a vă convinge cu privire la nocivitatea acestor substanțe chimice, vă prezentăm mai jos o listă a acestor agenți toxici folosiți în lacuri și acțiunile lor asupra pielii, a unghiilor și a întregului organism.

Substantele periculoase din lacurile de unghii

Toluen sau metil benzen

Sau fenilmetanul este un hidrocarbon aromatic. Este incolor și insolubil în apă. Se amestecă cu solvenți organici (acetonă, cloroform, etanol) și dizolvă uleiuri, grăsimi și rășini.

Din păcate, acesta este responsabil de probleme cum ar fi dureri abdominale, greață, vărsături, diaree și memorie afectată.

Se spune că este „euforic” datorită mirosului său caracteristic pe care îl cunoaștem bine prin aplicarea lacului. Unii oameni vor avea o tuse, o febră sau chiar vor dezvolta pneumonie, dispnee.

Există cazuri de halucinații, amețeli, slăbiciune musculară, insomnie, confuzie mentală, probleme de coordonare, probleme de respirație, iritații.

Acest solvent este, de asemenea, cunoscut că degradează materialele plastice și prezintă riscuri de explozie într-un mediu industrial.

În cazuri mai puțin severe, este responsabil de îngălbenirea unghiei, de aceea este important să o îndepărtați des, pentru a preveni pătrunderea pe placa unghiilor.

Xileni

Sunt lichide incolore și inflamabile, de asemenea amestecate cu solvenți organici. Ele pot provoca tuse, febră, dureri de cap, senzație de arsură, iritație a ochilor, astenie, amețeli și confuzie, greață, memorie slabă și lipsa de concentrare, insomnie sau chiar duce la pneumonie. De asemenea, ele prezintă un risc de explozie într-un mediu industrial.

Formaldehidă

Este o componentă chimică care permite la întărirea lacului. La temperatura camerei, este un gaz incolor sufocant și inflamabil. În forma sa lichidă, se numește formalină. Este iritant și responsabil pentru multe boli profesionale prin utilizarea sa în cosmetică, sănătate etc.

Substantele periculoase din lacurile de unghii. Parabeni

Sunt conservanți care împiedică formarea bacteriilor. Sunt responsabili de problemele endocrine și de reproducere.

Colofoniu

Este o rășină de legătură, un amestec de 90% acizi organici. Este iritant, provoacă alergii ale pielii și probleme respiratorii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img