vineri, 19 aprilie, 2024

LaLiga ia in calcul reluarea competitiei in luna iunie

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele La Liga, Javier Tebas, şi-a exprimat speranţa că sezonul fotbalistic, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, va putea fi reluat în luna iunie pentru a se încheia "în această vară", informează EFE.

"Sănătatea este primordială, pentru aceasta avem un protocol complet cu scopul protejării sănătăţii tuturor celor implicaţi, în timp ce lucrăm în vederea reluării campionatului. Este o situaţie fără precedent, însă sperăm să începem să jucăm din nou în luna iunie şi să încheiem sezonul nostru 19/20 în această vară. A reveni înseamnă a câştiga!", a afirmat Tebas.

Într-un comunicat difuzat de La Liga, Tebas s-a referit la "impactul profund" al acestei crize şi a estimat că "revenirea fotbalului este un semnal că societatea se îndreaptă spre noua normalitate".

La Liga a confirmat că echipele vor relua antrenamentele în această săptămână, după ce au primit aprobarea Ministerului Sănătăţii.

La Liga a subliniat că reluarea activităţii profesioniştilor fotbalului "presupune reactivarea unui sector economic foarte important care contribuie cu 1,37% la PIB (în Spania) şi generează 185.000 de locuri de muncă" în această ţară.

Împreună cu controalele medicale este prevăzută o reluare treptată a antrenamentelor, de la cele individuale până la cele de grup, până la revenirea competiţiei, prevăzută pentru luna iunie.

Campionatul Spaniei a fost întrerupt pe 12 martie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img