marți, 19 martie, 2024

Laptele de migdale: beneficii, cum sa-l faci acasa

Distribuie:

Publicat:

Laptele de migdale poate fi o alegere sănătoasă, mai ales dacă te confrunți cu alergii sau sensibilitate la produsele lactate. Iată cum să-l prepari acasă.

Laptele vegetal a devenit tot mai popular și este din ce în ce mai prezent pe rafturile magazinelor. Există numeroase opțiuni atât în superarket, cât și în cafenele, iar laptele de migdale este una dintre cele mai consumate variante, fiind bogat în grăsimi sănătoase, proteine și carbohidrați.

Laptele de migdale versus alte tipuri de lapte vegetal

Principalul motiv pentru care multe persoane optează pentru laptele vegetal este pentru a evita produsele lactate care pot produce alergii sau sensibilitate sau pentru că vor să urmeze un stil de viață vegan sau vegetarian. Atât laptele vegetal, cât și cel de origine animală au valori nutriționale diferite. De exemplu, 230ml de lapte de vacă oferă 8 grame de proteină, 13 grame de cabohidrați și între 0 și 8 grame de grăsime. De asemenea, laptele de vacă oferă 25% din necesarul zilnic de calciu. Cât despre laptele vegetal, valorile nutriționale diferă în funcție de alternativă. Mai exact, 230ml de lapte de ovăz oferă 3 grame de proteină și aproximativ 16 grame de carbohidrați.

Laptele de migdale poate conține zahăr adăugat

Laptele de migdale îndulcit, care are arome precum ciocolată sau vanilie, poate ajunge să conțină până la 12 grame de zahăr adăugat, adică echivalentul a 3 lingurițe de zahăr, ceea ce înseamnă jumătate din cantitatea zilnică recomandată. Pe lângă zahărul adăugat, laptele de migdale mai poate conține ingrediente nedorite în alimentația noastră. Printre acestea se numără aditivii precum conservanții sau uleiuri (ulei de floarea soarelui).

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img