joi, 28 martie, 2024

Laufer: In Romania un loc de munca din 4 se afla in legatura directa cu exportul

Distribuie:

Publicat:

In Romania, unul din patru locuri de munca se afla in legatura directa cu exportul, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, intr-un comunicat, remis luni AGERPRES.

''In Romania, unul din 4 locuri de munca se afla in legatura directa cu exportul. Asigurandu-le intreprinzatorilor mici si mijlocii accesul pe piete externe putem, prin intermediul comertului, sa avem o crestere economica puternica. Am incredere ca la finalul acestor zile, in urma discutiilor aplicate pe teme de mare interes pentru comertul international, vom avea rezultate care sa conduca la dinamizarea fluxurilor comerciale bazate pe reguli si discipline multilaterale'', a declarat ministrul Ilan Laufer.

Ministrul Mediului de Afaceri a participat duminica, la Buenos Aires, la ceremonia de deschidere a celei de a 11-a conferinte ministeriale a Organizatiei Mondiale a Comertului.

Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) a fost creata in anul 1995, dupa finalizarea Rundei Uruguay, prin preluarea Acordului pentru Tarife si Comert (GATT), stabilit in anul 1947. Romania a aderat la GATT in anul 1971 si este membru fondator al OMC.

Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) este singura organizatie internationala care se ocupa de regulile care guverneaza comertul dintre tari, obiectivul acesteia fiind acela de a se asigura ca schimburile comerciale se desfasoara intr-o maniera cat mai fluida, mai previzibila si mai libera.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img