vineri, 29 martie, 2024

Laura Codruta Kovesi face praf decizia CCR:Lupta anticoruptie va fi incetinita

Distribuie:

Publicat:

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca decizia CCR conform careia SRI nu mai poate face interceptari in dosare penale creeaza “o reala problema” institutiei pe care o conduce, precizand ca “anumite persoane care sunt implicate in dosare DNA au invocat aceasta exceptie”.

Laura Codruta Kovesi a dat insa asigurari ca lupta anticoruptie va continua, dar durata solutionarii cauzelor va creste.

Declaratiile au fost facute miercuri seara intr-o emisiune TV, dupa ce Curtea Constitutionala a publicat motivarea deciziei date in 16 februarie.

“Aceasta decizie ne creeaza o reala problema. Am facut o evaluare imediat dupa ce a aparut minuta, in 16 februarie, si am inceput sa ne pregatim pentru cand motivarea va fi publicata in Monitorul Oficial”, a dezvaluit sefa DNA, precizand ca un prim efect al deciziei CCR este legat de “modalitatea in care vom pune in aplicare mandatele de supraveghere”.

Intrebata daca decizia CCR va afecta dosarele de pe rol, Kovesi a raspuns ca “nu ar trebui sa aiba efecte asupra probelor legal administrate”.

“Anumite persoane care sunt implicate in dosare DNA au invocat aceasta exceptie. Orice as spune in aceasta seara ar insemna sa comentez o cauza in curs”, a continuat procurorul sef al DNA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img