News Flash:

Lazea (BNR): La nivelul UE, Romania foloseste cel mai putin forta de munca in varsta

20 Aprilie 2015
1185 Vizualizari | 0 Comentarii
Romania este tara din Uniunea Europeana care foloseste cel mai putin forta de munca in varsta de 65 pana la 74 de ani, a declarat, luni, Valentin Lazea, economist sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
ui general al Senatului sa trimita toate documentele solicitate de DNA

   "Ar trebui ca pe aceia care sunt capabili si doritori sa munceasca, care au depasit varsta de 65 de ani, sa-i lasam sa lucreze in continuare pentru a acoperi acel deficit care vine an de an din demografie", a spus Lazea, subliniind ca face afirmatia in nume personal.

De asemenea, el a mentionat ca femeile sunt cu 18 procente mai putine in cadrul fortei de munca, comparativ cu barbatii.

"Asta plecand de la vremurile comunismului, cand era egalitate numerica intre femei si barbati. Acum femeile nu mai vad utilitatea sa lucreze cot la cot cu barbatii... ", a mai afirmat economistul BNR.

In ceea ce priveste educatia, el este de parere ca nu este normala industria meditatiilor.

"Ea creeaza disparitati atat regionale cat si in sens de bogatie. Parintii care isi pot permite platesc meditatii, iar cei care nu, nu. Nu este normal ca mediul rural, unde locuieste 45% din populatie, sa dea 5% din totalul absolventilor de facultate. Ar trebui ca macar facultatile de stat sa asigure circa 10% din cota locurilor gratuite celor din mediul liceal, urmand ca ei sa semneze un angajament ca se vor intoarce in comuna de origine pentru ca satul roman sa nu mai fie vaduvit de medici, profesori, economisti si ingineri cum este in prezent", a mai aratat Lazea.

AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1630 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012163 (s)