marți, 16 aprilie, 2024

Leacuri cu otet. Nu o sa crezi de ce boli te scapa

Distribuie:

Publicat:

Sfaturile multor nutritionisti si doctori fac referire la otet de foarte multe ori.

S-a demonstrat inca din antichitate ca acest aliment, derivat al vinului, are o selie de intrebuintari care pot spori gradul de sanatate al persoanelor. In cele ce urmeaza va vom prezenta unele dintre cele mai ciudate, dar si cele mai bune leacuti cu otet.

Otetul te scapa de guturai

Daca ai nasul infundat si dureri insuportabile de cap si de gat, poti scapa de ele cu otet. Foloseste otet de mere din care aduagi trei lingri mari intr-un litru de apa fiarta. Apoi este de ajuns sa faci inhalatii timp de cinci minute, deasupra oalei cu amestecul respectiv, cu capul acoperit cu un prosop. Inspira pe nas, expira pe gura si tine ochii inchisi. Aburii iti vor desfunda caile nazale, vei scapa de dureri si va fi imbunatatita circulatia sangelui.

Otetul te scapa de tuse

Daca tusesti din orice motiv, amesteca 5 lingurite de otet de mere cu cinci lingurite de miere. Astfel vei obtine un sirop din care este bine sa iei cate o lingurita la interval de tri ore. Dupa doua zile, tusea ar trebui sa dispara complet. In caz contrariu, viziteaza un medic.

Otetul trateaza micozele

Avand in vedere ca este de fapt un acid, otetul are o actiune incredibila asupra majoritatii tipurilor de micoze. Cel mai bine ataca micozele picioarelor, care trebuie muiate in otet de cate 4-5 ori pe zi.

Otetul ajuta ficatul

Mai ales diabeticilor, oamenilor care au probleme cu bila, pancreasul sau ficatul, le sunt recomandate tratamentele cu otet. astfel, amestecand jumatate de borcan de miere cu 100 de ml de otet de mere si cu jumatate de lamaie taiata cubulete, puteti sa obtineti o solutie care va va epura. Este de ajuns sa luati in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate o lingurita din acest amestec, inainte de masa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img