vineri, 26 aprilie, 2024

Legatura ascunsa dintre par si o boala crunta

Distribuie:

Publicat:

Care e legatura dintre aspectul parului si cancer? E adevarat ca vartejurile din par indica un organism 100% sanatos, iar persoanele care au acest aspect sunt ferite de maladii precum cancerul? O celebra marca de sampon a realizat in urma cu cativa ani un studiu prin care a demonstrat ca aspectul parului influenteaza dispozitia femeilor. 68% dintre femei se deprima usor daca parul lor nu sta aranjat asa cum isi doresc. Una dintre cauzele care impiedica realizarea coafurii dorite este prezenta acelor vartejuri din par care nu pot fi blocate decat cu fixativul. Oamenii de stiinta canadieni au descoperit ca persoanele care au aceste fire de par razlete sunt ferite de cancer. O anumita proteina care previne cancerul face parte dintr-o categorie de proteine care controleaza diviziunea celulara, replicarea ADN-ului si autodistrugerea celulara. Aceasta proteina provoaca si acele vartejuri in par. Cercetatorii nu au dezvaluit inca daca exista vreun medicament care sa stopeze maladia folosind acel tip de proteina.

Corpul uman este format din celule, iar atunci cand acestea se multiplica dezordonat apare aceasta boala cumplita. Factorii de risc pentru aparitia cancerului sunt fumatul (30%), alimentatia nesanatoasa (33%) si infectiile netratate (10%). Urmeaza factorii legati de sanatatea reproducerii (7%), stresul (4%), radiatiile solare (3%), poluarea (2%), medicamentele (2%) si alcoolul (1%). Exista si factori necunoscuti (6%), pentru care se fac si astazi cercetari.

Tumorile canceroase pot fi benigne si maligne. Tumorile benigne se pot transforma oricand in tumori maligne daca pacientii nu urmeaza tratamentele recomandate de medici. Pentru dezvoltarea unei tumori canceroase e suficient ca o singura celula sanatoasa din corp sa se replice. Boala se agraveaza cand celulele canceroase se desprind din tumora-mama si se extind in tot corpul. Pentru evitarea extinderii cancerului cel mai adesea se recurge la chimioterapie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img