miercuri, 24 aprilie, 2024

Legatura dintre tigarile electronice si convulsii

Distribuie:

Publicat:

Food and Drug Administration (FDA) din SUA investigheaza o legatura posibila intre convulsii si utilizarea tigarilor electronice, conform unui anunt facut pe 3 aprilie. Cei de la FDA au spus ca intre 2010 si 2019 au existat 35 de cazuri relatate in care oamenii au avut convulsii la scurt timp dupa ce au folosit tigari electronice. Multe dintre acestea au fost la adolescenti si adulti tineri, scrie descopera.ro, care citeaza Live Science.

In unele cazuri, convulsiile au avut loc dupa cateva pufaituri, iar in altele, au avut loc dupa chiar si o zi de utilizare intensa. Experienta pacientilor in folosirea tigarilor electronice a variat, de la cei care au folosit produsul pentru prima data la cei experimentati. Totusi, agentia subliniaza ca aceasta este doar o relatie de corelatie. Pot exista alti factori care contribuie la convulsii, precum consumul drogurilor. Unii indivizi au relatat ca au consumat si marijuana si amfetamine alaturi de tigara electronica. De asemenea, alti pacienti au conditii medicale care pot declansa convulsii.

Dar se stie ca acestea pot fi simptome ale intoxicarii cu nicotina, ceea ce se intampla cand oamenii sunt expusi la niveluri ridicate de compus, precum inghitirea accidentala a lichidelor care contin nicotina. FDA noteaza ca unele tigari electronice au modele care permit utilizatorilor sa ingereze/inhaleze niveluri ridicate de nicotina intr-un timp foarte scurt. S.L.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img