vineri, 29 martie, 2024

Legea animalelor torturate, inapoi in Comisie

Distribuie:

Publicat:

Legea prin care cei care tortureaza, abuzeaza sau omoara animale primesc primi pedepse mai mari, a fost retrimisa in Comisie.

In acest moment, legea care protejeaza animale prevede, pentru astfel de situatii, pedeapsa cu inchisoare de la trei luni la un an. Conform initiativei legislative, pedepsele au fost dublate, de la un an, cat prevede acum legea, la doi ani.

Potrivit proiectului, cei care chinuie sau omoara animalele ar putea primi pana la sapte ani de inchisoare sau amenzi in valoare de zece mii de lei. Initiativa vine dupa ce iubitorii de animale au cerut Parlamentului, printr-o petitie semnata de zeci de mii de oameni, sa puna punct violentei impotriva animalelor.

Aproape 50 de mii de oameni au semnat pe internet o petitie prin care cer Parlamentului sa modifice actuala lege a proctectiei animalelor.

In prezent, cine bate sau omoara un animal, risca inchisoare intre trei luni si un an si amenda de pana la 5.000 de lei.

La initiativa organizatiei non-profit “Miscare Dreptate pentru Animale”, liderul UNPR de la Senat, Haralambie Vochitoiu, propune pedepse mai mari. Mai exact, actuala lege ar urma sa se modifice astfel incat uciderea animalelor cu intentie, ranirea sau schingiurea lor, organizarea de lupte intre animale sau interventiile chirurgicale cu scopul modificarii aspectului animalelor sa fie pedepsite cu inchisoare intre 2 si 7 ani.

De asemenea, amenzile ar urma sa creasca de la 5.000 la 10.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img