miercuri, 24 aprilie, 2024

Legea care ar putea schimba radical serviciile secrete din Romania! Anuntul facut de Liviu Plesoianu

Distribuie:

Publicat:

eputatul PSD Liviu Plesoianu a depus, joi, patru proiecte legislative care vizeaza limitarea mandatelor sefilor SRI, SIE, STS si SPP la doar patru ani. Acesta a precizat ca o astfel de masura luata pentru conducerea serviciilor este „vitala pentru democratia romaneasca”, in contextul in care dezvaluirile din ultimii ani „alcatuiesc un tablou oribil in care sefii serviciilor secrete ajung sa conduca, din umbra, intreaga tara”.
Deputatul PSD Liviu Plesoianu a anuntat joi, printr-o postare pe Facebook, ca a depus patru proiecte legislative prin care cere limitarea mandatelor sefilor SRI, SIE, STS si SPP. In expunerea de motive, acesta sustine ca „implicarea abuziva, ilegala si necunostitutionala a unor membri ai serviciilor de informatii in viata politica, economica si sociala romaneasca, precum si grava afectare, de catre acestia, a bunului mers al Justitiei”, care „a culminat” cu desecretizarea protocolului SRI – Parchetul General, „alcatuiesc un tablou general oribil, in care sefii serviciilor secrete ajung sa conduca, din umbra, intreaga tara”.

Liviu Plesoianu vrea desecretizarea tuturor protocoalelor: ''Oribilul Protocol SRI – Parchetul General ''

Liviu Plesoianu a mai motivat initierea acestor proiecte de lege prin faptul ca „puterea exercitata din umbra poate ajunge sa corupa”, iar „probabilitatea ca puterea sa corupa creste cu fiecare an in plus in care directorii sau prim-adjunctii si adjunctii serviciilor secrete raman in functii”.

Astfel, deputatul PSD cere ca „directorii, prim-adjunctii si adjunctii sa fie numiti pentru un singur mandat, de maximum patru ani. In timpul mandatului de cinci ani al Presedintelui Romaniei, ar trebui sa existe cel putin o schimbare de sefi de servicii. De asemenea, mandatul sefilor din servicii nu ar trebui sa depaseasca mandatul de patru ani al parlamentarilor, ca membri ai forului reprezentativ suprem al Romaniei. Concret, prezentul proiect de lege opereaza o singura modificare, astfel: directorul serviciului, prim-adjunctul si adjunctii acestuia vor fi numiti pentru un singur mandat, de maximum patru ani”, se arata in expunerea de motive.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img