News Flash:

Legea care ar putea stopa migratia personalului medical a trecut de Senat

10 Iunie 2015
1247 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a anuntat, intr-o emisiune TV, trecerea in Senat a unui proiect de lege deosebit de important pentru sistemul medical din Romania, care vizeaza suplimentarea veniturilor cadrelor medicale.

"Vestea buna e ca tocmai mi-a trecut o lege, importanta pentru sistemul medical, aceea privind suplimentarea veniturilor medicilor. E o lege extrem de importanta la care contam si pe sprijinul colegilor din opozitie. (...) Legea ar putea rezolva problema migratiei personalului medical", a afirmat ministrul Banicioiu.

Propunerea legislativa a trecut cu 54 de voturi "pentru", 24 de voturi "impotriva" si 6 abtineri.

Nicolae Banicioiu a explicat ca legea "ar da posibilitatea cadrelor medicale sa aiba pacienti privati in spitalele publice". Altfel spus, "cu munca mai multa sa castigi mai mult", folosind o infrastructura deja existenta.

Ministrul Sanatatii a afirmat ca aceasta lege ar putea fi aplicabila chiar din 1 iulie, in conditiile unei mobilizari generale in Parlament.

"Legea nu poate fi doar a unui Guvern. E lipsita de consistenta politica. Trebuie votata si de opozitie. Altfel nu are rost", a mai spus ministrul.

ministrul sanatatii nicolae banicioiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0945 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032339 (s)