vineri, 29 martie, 2024

Legea risipei alimentare trebuie MODIFICATA! De cand intra in vigoare

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat duminica, la Cefa, ca Legea risipei alimentare trebuie modificata, motiv pentru care nu s-au publicat normele metodologice, precizand ca exista o varianta pe site pentru consultare publica.

“Este nevoie sa ancoram bine in realitate prevederile legii, motiv pentru care ne gandim ca sa abordam in etapa urmatoare legea ca atare pentru ca sunt solicitari din partea celor care o pun in aplicare sa ne uitam cu mai multa atentie la unele prevederi care astazi nu o pot face aplicabila”, a declarat, pentru Agerpres, Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Ministrul a recunoscut ca Legea risipei alimentare, care trebuia sa se aplice incepand cu 21 mai, la sase luni de la publicarea in Monitorul Oficial, nu are norme de aplicare.

“Actul normativ trebuie insotit de norme metodologice de aplicare prin hotarare de guvern, insa cei care trebuie sa intre in echipajul acesta al prevederilor legale au avut unele observatii si trebuie sa modificam legea, motiv pentru care n-am dat drumul la normele metodologice. Am pus pe site o anumita varianta, in consultare publica. Nu este usor de aplicat, motiv pentru care am zis ca mai bine sa stam si sa o facem cum trebuie in asa fel incat ea sa isi atinga scopul”, a declarat ministrul.

Petre Daea a mai adaugat sa se ia in calcul varianta prorogarii, astfel incat sa se faca ‘un act normativ care sa poata sa fie aplicat in Romania si sa poata sa aiba rezultatele scontate.’

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img