marți, 23 aprilie, 2024

Leguma care combate anemia si contribuie la sanatatea ochilor – Cui ii este interzisa

Distribuie:

Publicat:

Ciorba de lobodă este unul dintre felurile de mâncare preferate ale românilor, motiv pentru care ne bucurăm atunci când primavara piețele sunt pline cu aceste frunze roșiatice extrem de gustoase, dar și cu multe beneficii pentru sănătate.

Încă din Evul Mediu, loboda era folosită atât pe post de aliment, cât si ca remediu naturist, grație proprietăților medicinale. În Grecia Antică, loboda era frecvent folosită pentru tratarea arsurilor de la nivelul pielii și nu numai. Ulterior, medicii danezi au început să o folosească, undeva după 1300, în tratamentul icterului, dar și pentru calmarea durerilor menstruale. La nivel cutanat, frunzele de lobodă se foloseau pentru accelerarea vindecării rănilor minore, dar și a tăieturilor și juliturilor.

Care sunt beneficiile lobodei pentru sănătate?

De ce ar trebui să mănânci lobodă? Pentru că este una dintre verdețurile de primăvară care deschid sezonul salatelor, unei alimentații mai ușoare, mai naturale, mai nutritive și mai benefice pentru sănătatea organismului, dar și pentru menținerea siluetei.

Valorile nutriționale ale lobodei

Frunzele de lobodă sunt bogate în vitamine și minerale, printre care se numără vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc și seleniu, potrivit doc.ro. De asemenea, acestea sunt și o sursă importantă de proteine și fibre.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img