vineri, 29 martie, 2024

Leguma care te poate scapa de cateva kilograme intr-o saptamana

Distribuie:

Publicat:

Legume apreciate pentru proprietatea de a regla digestia si de a detoxifia organismul, rosiile constituie un aliat in curele de slabire. Mai mult, reduc substantial si riscul de cancer. Rosia are capacitatea de a ne mentine pielea frumoasa si sanatoasa pentru ca este bogata in betacaroten. Mai mult, rosiile sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, fiind recomandate in special persoanelor care au probleme cardiace. Ne scapa de stres “Foarte bogate in vitamina C, rosiile ne mentin inima sanatoasa. De asemenea, licopenul continut distruge virusurile, ne scapa de stres si furnizeaza energie intregului organism”, explica Adrian Florea, specialist in medicina traditionala chineza (www.qitaky.ro). Previn ateroscleroza Sucul de rosii previne ateroscleroza si tromboza si trateaza reumatismul.

“Mai mult, datorita continutului mare de potasiu, rosiile au proprietatea de a normaliza valorile tensiunii arteriale. De asemenea, un pahar de suc de rosii pe zi ne fereste de aparitia maladiei Alzheimer”, sustine Adrian Florea. Adio, cancer! Carotenul si licopenul din rosii previn aparitia cancerului. “Consumul de rosii, indiferent ca sunt in stare naturala, gatite sau sub forma de suc, reduce riscul aparitiei cancerului, in special al celui de prostata si colon. In plus, aceste legume normalizeaza si valorile colesterolului”, explica specialistul. Cum ne protejeaza silueta “O cura cu supa de rosii nu doar ca ne ajuta sa scapam de kilogramele acumulate peste greutatea corporala normala, dar ne fereste si de diabet.

In supa puteti adauga si o lingura de orez pentru a fi mai satioasa. Daca veti consuma la mesele principale supa de rosii si la gustari fructe si legume timp de o saptamana, veti pierde pana la 5 kg din greutatea corporala. Persoanele care considera dieta prea stricta pot adauga in meniu si putina carne de pui sau peste, fripta sau fiarta”, afirma Adrian Florea. “Un kilogram de rosii contine 30 g de zaharuri, 60 g de vitamina A, 50 mg de calciu si 30 mg de fier.” – Adrian Florea, specialist in medicina traditionala chineza 2 rosii pe zi asigura organismului intreg necesarul de vitamina C.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img