marți, 19 martie, 2024

Legume BIO de la Stanilesti in Piata Husi: familia Darabana lucreaza in 6 solare si produce legume proaspete – FOTO

Distribuie:

Publicat:

 Familia Darabana din localitatea vasluiana Stanilesti, este una care pretuieste pamantul, deoarece il lucreaza si are grija de el, ii ofera din plin rasplata sa cea mai de pret, legume proaspete si bio . S-au incapatanat in urma cu cativa ani , in dorinta de a oferi celor din jurul lor o alternativa sanatoasa in alimentatie . In acest sens am putea spune ca au plecat de la zero, cu un solar si o caruta imprumutata cu care transportau de la ferma din localitatea Saratu, comuna Stanilesti, in bazarul comunal, joia la prima ora . Se putea distinge mereu, tabara cea mai ochioasa cu produse aspectuoase cu forme usor nedefinite .

Anii au trecut , iar toti cei care au gustat din produsele familiei Darabana de la Stanilesti, au ramas clienți fideli . Acum familia a accesat si fonduri europene si detine 6 solare in zona Saratu . Mai nou au intrat incepand de anul trecut si in Piata Husi, acolo unde mica taraba are mereu marfa proaspata si cu o culoare speciala , iar gustul este unul divin . Rosiile au gustul exact ca acelea pe care le plantau bunicii nostri in solarele lor . De asemenea solarele familiei produc si ardei capia ori ardei gras si bineinteles, pe terenurile de langa, sunt plantați delicioșii pepeni .

Gelu Darabana si sotia sa , doi oameni simpli care au demonstrat ca prin munca si prin dragostea pentru pamant, lucrurile se pot face :

"Noi ne trezim cu noaptea in cap si plecam pe vale, cum se apropie ora de piata, eu sau sotia ne deplasam la Husi la taraba din Piata . A fost greu la inceput, foarte greu, in agricultura este vorba de munca, dragoste si atentie . Nu poti lasa o operatiune care necesita sa fie facuta astazi pentru ziua de maine pentru ca e posibil sa nu mai ai pentru ce sa o faci . Multumim lui Dumnezeu ca ne tine sanatosi si putem sa muncim . Ne bucuram atunci cand oamenii vin si ne lauda produsele ori ne spun o vorba buna, ajuta ! Stim ca poate unele produse au un pret mai ridicat fata de alte tarabe , dar acestea au cost de productie si de acolo si costul de valorificare . Ne bucuram sa credem ca aducem zambete oamenilor care ne consuma produsele, amintindu-si de alimentele pe care le consumau in copilărie , direct din gradina bunicilor ori a parintilor . Va multumim !” declara pentru bzv.ro, cei din familia Darabana

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img