sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Legume care te ingrasa

Distribuie:

Publicat:

Pentru a scadea in greutate, evitati mazarea si porumbul. Alegeti in schimb conopida si afinele. O echipa de cercetatori de la Universitatea Harvard au demonstrat recent efectul anumitor legume si fructe in curele de slabire. Ei au efectuat un mega-studiu, in care au analizat date provenind de la 130.000 de barbati si femei din Statele Unite. Participantii au completat, din 4 in 4 ani (pe durata a 24 de ani in total), chestionare privind obiceiurile de consum a peste 130 de alimente.

Cercetatorii au consemnat de asemenea greutatea subiectilor pe tot parcursul studiului. Totodata au fost examinate si alte aspecte privind modul de viata: fumatul, activitatea fizica. Toate informatiile colectate au permis evaluarea impactului consumului de fructe si legume asupra greutatii corporale. Deloc surprinzator s-a constatat ca persoanele care consumau cat mai multe fructe si legume, erau cele care au slabit cel mai mult. Fructele s-au dovedit de doua ori mai benefice decat legumele in curele de slabire. Afinele au fost considerate cele mai eficiente in combaterea obezitatii. Alte fructe care s-au remarcat in reducerea greutatii sunt prunele, merele, capsunele, strugurii, fructele de padure.

Cercetatorii subliniaza calitatile fructelor colorate in curele de slabire, afirmand ca actiunea lor se datoreaza si polifenolilor, substante antioxidante care regleaza metabolismul si cantitatea de glucide din sange. Conopida, brocoli si varza de Bruxelles se afla printre legumele care ajuta cel mai bine in diete. Dar nu toate legumele au aceste calitati. Spre exemplu, mazarea si porumbul se asociaza mai degraba cresterii in greutate decat slabirii, noteaza adevarul.ro, care citeaza topsante.com.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img