News Flash:

Lehamitea puiului de dac

29 Octombrie 2014
1945 Vizualizari | 0 Comentarii

Romanii nu se trag din lasi.
Stiu doar ca multora le vine mai bine lehamitea. Vinovat e drobul de sare care daca o sa cada o sa continuie nenorocirea lantului de presedinti care n-au condus un popor,ci haite de corupti care plutesc tot mai multi la vedere.

Ma intreb si va intreb: s-a ascuns ca un fricos Decebal, regele pastor si crescator de albine in fata organizatei armate a lui Traian? S-a luptat pana la moarte. Nu-i era mai bine lui Stefan cel Mare sa-si vada de placerile vietii, cum le e hramul moldovenilor? S-a incapatanat sa ridice talpa tarii in peste 40 de razboaie si sa tina piept imensitatii de copii ai lui Alah care supusesera toata Asia si ravneau sa intre in Roma calcand peste romani in goana cailor.

Unde i-o fi fost mintea lui Mihai Viteazul cand a visat sa uneasca toate neamurile de aceeasi limba,aceleasi obiceiuri,aceeasi credinta intr-un stat unic ? Smintiti cu totii, nu-i asa,puiule de dac ? Lor nu le-a fost teama. Viata lor n-a avut pret in fata ideii de a pastra libertatea poporului si de a da o sansa urmasilor sa continuie a se numi romani si neamul sa mearga mai departe in istorie.

Puiului de dac din ziua de azi i-e lehamite sa lupte
pentru a lasa o alta tara copiilor decat cea despre care cometeaza abitir pe net. Urmasii dacilor sunt nemultumiti, spurca din vorbe Romania de azi…dar nu face nimic. Uita ca salturile istorice - de aia se numesc astfel pentru ca nu au loc ca un pocnet din degete - au nevoie de timp. Tot ce se construieste la scara mare are nevoie de schimbari repetate ca sa prinda contur.

Generatia noastra si-a pierdut vana.
Am uitat de unde ne tragem. Dispretuim tot ce-i dincolo de propria umbra si ne ocupam exclusiv de propria bunastare. Ne rusinam parintii, smintiti si ei de-au muncit zi si noapte pamantul si-au ranit la vite ca sa faca din noi niste domni, altceva decat ei.

Toate generatiile au miscat ceva in parcursul istoric, doar noi nu mai vrem nimic. Unde s-au ascuns toti cei fara de care schimbarea istorica din 1989 nu ar fi putut avea loc cu sau fara rusi si iliesti ?! Dincolo de jocurile politice, daca noi, poporul am fi vrut sa ramanem “chinezi”, nimic nu se putea face peste noi. Dar, in iarna aceea a tresarit in noi vana din care ne tragem cu totii. Aia care vine de la stramosi.

Vine acum un moment la fel de mare si doar noi, toti, multi, de pretutindeni mergand sa votam putem sa spalam nihilismul asta care-i ca o raie pe creierul romanilor dezgustati de viata
pe care au ajuns s-o duca dupa comunism. Toate sperantele nascute dupa Revolutie au murit pentru ca ne-am lenevit, popor! In timp ce noi visam, speculantii momentelor istorice au format clanuri, partide, prietesuguri profitoare.

Pe lehamitea noastra mizeaza acum ca si altadata. Ne cred prosti, ne vorbesc de sus, schimba legi, partide, fac tot sa fie in carti. Uita ca daca vrem, ne putem aminti cine suntem si putem oricand sa schimbam istoria. Neamul Vlasinilor din Portugalia merge la vot ! Suntem pui de daci sau mamaligi !?

                            Orania VLASIN
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013136 (s)