News Flash:

Lenesii platiti de vasluieni

6 Decembrie 2015
2257 Vizualizari | 1 Comentarii
Majoritatea alesilor vasluieni, fie ei locali sau judeteni, sunt platiti lunar din banii cetatenilor cu cateva sute de lei. Banii ii primesc pentru a trage mata de coada. Rareori, alegatorii sunt informati despre activitatea consilierilor, iar acestia din urma nu se obosesc sa tina audiente pentru a discuta cu cei care i-au votat.

Cea mai mare parte dintre alesii judeteni si locali continua sa incalce legea. Acestia dau dovada de o nesimtire crasa, de vreme ce nu considera ca cetetenii, cei care le platesc indemnizatiile si cei care i-au votat, trebuie sa le cunoasca activitatea. Nu ca s-ar speti muncind pentru binele celor multi, dar ar putea sa isi publice rapoartele de activitate si sa spuna macar de cate ori au ridicat mana in sedintele de Consiliu Judetean sau local. Cu toate ca sunt campioni la tras mata de coada, consilierii, fie ei locali sau judeteni, primesc indemnizatii de sedinta si semneaza state de plata in folosul alegarilor.

Alesilor din CJ, de exemplu, nu le place deloc munca. Acestia sunt obligati sa aiba intalniri periodice si audiente cu oamenii, dar nici unul nu s-a deplasat in mijlocul alegatorilor. Astfel, cu toate ca legea ii obliga sa fie la curent cu problemele oamenilor, ei nu sunt interesati sa-i asculte pe cei care i-au votat si nu-si bat capul sa faca proiecte de hotarari prin care ar putea indrepta unele lucruri. Pana acum, niciun consilier nu a sustinut audiente si nu s-a intalnit cu alegatorii nici macar o data. Altfel spus, primesc indemnizatiile de pomana. Pe pricipiul ”timpul trece, indemnizatia merge”, consilierii judeteni vin la sedinte doar pentru prezenta.

Un consilier judetean primeste aproximativ 600 de lei pentru fiecare sedinta si intrunire a comisiei la care participa. Legea nu stipuleaza insa nici o sanctiune pentru cei care nu isi fac datoria. Cu toate ca ar fi trebuit inca de acum opt luni sa isi prezinte raportul de activitate, doar doi consilieri, dintre cei 32, au tinut cont de aceasta obligativitate. Intr-o situatie similara se afla si consilierii locali. Putini sunt cei care ridica in plenul sedintelor probleme ale comunitatii sau care vin cu solutii pentru a le usura traiul vasluienilor. Oamenii nici nu ii cunosc pe consilierii si asta din cauza faptului ca ei nu fac teren deloc si ca atare nu au o comunicare cu electoratul care odata la patru ani isi desemneaza reprezentantii in CL sau CJ.

Lenea alesilor este atestata si de faptul ca doar doi consilieri judeteni din cei 32 si-au depus rapoartele de activitate, astfel incat cetatenii sa stie pentru ce au cotizat la plata indemnizatiilor alesilor. Nici cei din conducerea institutiei nu au dat prea mare importanta legii care obliga la prezentarea rapoartelor de activitate.

 Dintre cei trei sefi, niciunul nu si-a facut publica activitatea. In fiecare luna, CJ cheltuie pentru plata celor 32 de consilieri aproximativ 25.000 de lei. Banii ajung in buzunarele alesilor, chiar daca ei au sau nu activitate. Nici consilierii locali nu sunt mai harnici. Platiti luna de luna din bani publici, adica din buzunarul cetatenilor, consilierii locali se fac ca ploua atunci cand sunt intrebati de activitatea lor. Nu au initiat proiecte de hotarare si nici nu au fost activi in plenul sedintelor. Activitatea alesilor locali se rezuma doar la a ridica mecanic mana pe la sedinte.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012704 (s)