News Flash:

Letonia,Ungaria,Irlanda si Lituania-sustin 'fara rezerve' aderarea Romaniei la Schengen

14 Mai 2015
1427 Vizualizari | 0 Comentarii
Irlanda, Lituania, Ungaria, Letonia – detinatoarea Presedintiei Consiliului UE – dar si Comisia Europeana in ansamblul sau au transmis in raspuns oficial la solicitarea europarlamentarului PSD Victor Negrescu,  afirmand ca sustin fara rezerve aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Letonia, actuala detinatoare a Presedintiei rotative a UE, a subliniat ca va continua eforturile in fruntea Consiliului UE pentru a ajunge la un acord privind extinderea spatiului Schengen, prin integrarea Romaniei.

Si Ungaria a aratat, in raspunsul oficial catre Victor Negrescu, ca Romania „a indeplinit complet” cerintele pentru aderarea la spatiul Schengen.

Din partea Irlandei, ministrul Justitiei a afirmat ca, in timpul detinerii presedintiei rotative a UE, Irlanda a facut toate eforturile pentru „a depasi blocajul” privind Schengen la momentul respectiv, in anul 2013.

Nu in ultimul rand, si Lituania l-a asigurat pe europarlamentarul Victor Negrescu de sprijinul deplin pentru accederea Romaniei la spatiul de libera circulatie.

Tot in cadrul unui raspuns oficial catre Victor Negrescu, in luna februarie 2015, Comisia Europeana a subliniat ca sprijina deplin accederea Romaniei in Schengen inca din iunie 2011, cand Consiliul European a concluzionat ca Romania indeplineste toate conditiile bazate pe criterii obiective. Raspunsul Comisiei Europene a fost trimis in numele presedintelui Jean-Claude Juncker de catre comisarul european privind Migratia si Afacerile Interne, Dimitris Avramopoulos.

Pe data de 9 mai 2015, de Ziua Europei, organizatia PES activists Romania, coordonata de Victor Negrescu, a demarat campania „Romania cere Schengen!”.

sursa:stiripesurse.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0951 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029758 (s)