joi, 28 martie, 2024

Lia Olguta Vasilescu declaratie de ULTIMA ORA: “Dupa legea salarizarii…”

Distribuie:

Publicat:

Reducerea somajului este a doua piatra tare din acest an, dupa Legea salarizarii, pentru ca trebuie sa ajungem la o rata de 4,2% pana la finele anului, a declarat, miercuri seara, ministrul Muncii si Justitiei SocialeLia Olguta Vasilescu, la Antena 3.

Dupa legea salarizarii, a doua piatra tare pe care o am anul acesta este reducerea somajului, pentru ca trebuie sa ajungem la o rata de 4,2% pana la finele anului. Ne-am angajat prin programul de guvernare ca avem 200.000 de locuri de munca in acest an si ceea ce l-a inceput parea o utopie — chiar cineva de la USR m-a si intrebat in momentul in care eram audiata in comisie, cum o sa fac acest lucru? Vreau sa va dau datele mult mai exacte decat le are domnul ministru (Viorel Stefan, ministrul Finantelor n.r.) si mai bune. Vorbea de 44.000 de noi contracte de munca de la inceputul anului, dar este vorba chiar de 45.000 de locuri de munca pe perioada nedeterminata. Nu este vorba de cei care au part-time, sunt cei angajati pe o perioada nedeterminata, pentru ca asa cifra exacta de contracte in ultimele trei luni este 92.605 la data de 10 aprilie. Pentru noi, care urmarim aceste cifre, e o fericire de fiecare data. Intr-o singura saptamana, doar saptamana trecuta, am avut 9.000 de noi contracte de munca”, a subliniat ministrul Muncii.

Aceasta a precizat ca “mediul de afaceri se misca foarte bine”, in conditiile in care de la inceputul anului si pana in prezent sunt 10.100 angajatori activi in plus.
Mai important decat orice, avem de la inceputul anului si pana in prezent 10.100 angajatori activi in plus, asta inseamna ca mediul de afaceri se misca foarte bine. As vrea sa va spun ca in momentul in care am negociat cu sindicatele si patronatele in Consiliul Tripartit salariul minim pe economie la 1.450 de lei, am avut surpriza foarte placuta, nu ca patronatele sa voteze in unanimitate salariul minim pe economie, dar unul dintre reprezentanti sa spuna urmatorul lucru: nu doar ca sustinem cresterea salariului minim pe economie, dar sustinem intreg programul de guvernare, daca faceti ceea ce ati propus pentru mediul de afaceri. Asta inseamna ca exista increderea mediului de afaceri in ceea ce se intampla in perioada aceasta. Mai mult decat atat, as vrea sa mai spun un lucru si anume ca efectul pervers al cresterii salariilor este faptul ca foarte multi bani se intorc inapoi la bugetul de stat. Aproximativ 40% din crestere, 39,5% se intorc inapoi la bugetul de stat“, a subliniat Vasilescu.
Ministrul Muncii sustine ca vor fi in Codul fiscal “foarte multe lucruri bune” pentru mediul de afaceri si ca acum “se intampla lucruri revolutionare”.

“Sigur, nu ne dorim sa punem presiune pe mediul de afaceri si in Codul fiscal o sa vedeti foarte multe lucruri bune care sunt prinse in programul de guvernare pentru mediul de afaceri. Este cam ceea ce s-a intamplat in 2015, cand a aparut Codul fiscal pe vremea guvernarii PSD si oamenii de afaceri spuneau ca este cel mai liberal Cod fiscal dupa 1989. Si acum se intampla lucruri revolutionare, dar concluzia este ca nu ne dorim sa punem noi biruri pe romani, ne dorim sa fiscalizam totul, pentru ca acolo in economia neagra sunt foarte multi bani pe care trebuie sa-i scoatem la suprafata, pentru ca este nevoie de ei ca sa functioneze intreg programul de guvernare. Astazi imi spunea cineva ca profesorii o sa fie suparati fiind nevoiti sa elibereze o chitanta daca fac meditatii si le-am spus: ” Ghinion, nu o sa mai poata sa isi ia sase case”. Bineinteles era o gluma, pentru ca profesorii din Romania chiar nu au aceasta problema, la modul in care sa ia atatia bani din meditatii”, a adaugat oficialul de la Munca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img