joi, 28 martie, 2024

Lia Olguta Vasilescu despre Legea salarizarii: “Ma astept sa fie intoarsa de presedintele Iohahhnis”

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, spune ca se asteapta ca Legea salarizarii unitare sa fie intoarsa in Parlament de presedintele Klaus Iohannis, aceasta afirmand ca se bazeaza pe “intuitie”.

“Mi-as dori ca, la sfarsitul lunii mai, legea sa fie deja adoptata de Parlamentul Romaniei si undeva in luna iunie, daca o intoarce inapoi presedintele Klaus Iohannis, sa avem timp sa o mai reluam o data prin procedura parlamentara. (…) Da, ma astept (sa o intoarca — n.r.), am vazut ce ne-a facut la buget, am vazut ce ne-a facut cu toate legile importante. Deci, chiar ma astept. Nu am auzit de nicio ingrijorare, e o intuitie”, a declarat ministrul Muncii, miercuri, la Sinaia.

Lia Olguta Vasilescu a aratat ca legea va fi depusa la Parlament saptamana viitoare.

“Nu pot sa vorbesc de procedura de urgenta, pentru ca e o lege care trebuie dezbatuta. Eu sunt absolut convinsa ca vor mai fi amendamente pe care trebuie sa le acceptam, pentru ca este o lege care vine dupa un haos totalmente. Am avut situatii in care discutam cu liderii de sindicat, pe care i-am chemat sa vina cu ce stiu ei ca exista in plata la ora actuala, si am luat si de la ministere aceleasi grile si nu coincideau. Este foarte clar ca vor mai fi modificari de facut, dar eu sper ca foarte putine. Pe principii oricum nu vom accepta niciun fel de modificari, doar pe amendamente, nu de substanta, ci de fond”, a explicat ministrul Lia Olguta Vasilescu.

Social-democratii se reunesc, joi, la Sinaia, in sedinta Comitetului Executiv National (CExN), in aceeasi zi urmand sa aiba loc si intalnirea Coalitiei de guvernare.

Proiectul de lege privind salarizarea unitara va fi semnat la CExN de liderii coalitiei si de parlamentari, conform unui anunt facut de Dragnea luni.

Sursa: romaniatv.net  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img