vineri, 29 martie, 2024

Lia Olguta Vasilescu face anuntul mult asteptat! Romanii vor beneficia de un program important

Distribuie:

Publicat:

Vești extraordinare pentru toți românii! Anunțul mult așteptat a fost făcut de purtătorul de cuvânt PSD, Lia Olguța Vasilescu! Potrivit acesteia, mulți români ar putea beneficia de aceste servicii.

Lia Olguța Vasilescu, care deține funcția de purtător de cuvânt al PSD, a anunțat, pe pagina sa de socializare că Ministerul Sănătății a demarat astăzi programele de screening, diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

Potrivit Liei Olguța Vasilescu, acest demers va însemna îmbunătățirea serviciilor medicale pentru români este prioritară pentru guvernarea PSD-ALDE.

“Este un proiect in valoare de peste 68 milioane lei, cofinanțat de Ministerul Sănătății. Proiectul va fi derulat până în anul 2023 si vizează implementarea strategiilor naționale și europene privind programele de sănătate”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Lia Olguța Vasilescu a menționat că peste 75.000 de persoane vor beneficia de acest proiect, la nivel național. Acestea vor fi selectate din grupuri vulnerabile, precum persoane din comunități rurale, persoane fără adăpost, persoane care suferă de dependență de alcool, droguri sau alte substanțe toxice, respectiv persoane private de libertate sau aflate sub control judiciar.

“ În activitatea de screening, vor fi folosite caravane mobile, dotate și acreditate pentru screening radiologic și diagnostic molecular rapid al tuberculozei; acestea au fost deja achiziționate. Pentru îmbunătățirea depistării precoce a tuberculozei, în cadrul proiectului va fi elaborată o metodologie unică de screening pentru TB, aplicabilă la nivel național pentru asigurarea unui standard unitar de realizare a screeningului și consolidarea controlului tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”, a susținut Vasilescu.

În opinia sa, controlul tuberculozei este o prioritate nu doar în România, ci și la nivel internațional, iar proiectul demarat de Ministerul Sanătății prin Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” alături de parteneri din asociațiile de pacienți și societate civilă are o importanță strategică în eforturile României de a combate această problemă de sănătate publică.

“România împlementează politici pentru a stopa și combate tuberculoza – avem o Lege a Tuberculozei, iar prin demararea efectivă a acestui proiect specialiștii vor merge către grupurile vulnerabile pentru a diagnostica precoce această gravă problemă de sănătate publică și a se lua măsurile eficiente de control. Pe lângă activitățile de screening, diagnosticare și tratament al TB, proiectul include o serie de activități de formare specifică pentru 560 de specialiști”, a conchis Lia Olguța Vasilescu.

BUGETUL.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img