sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Lider PSD o înfruntă pe Dăncilă: Ieri s-a terminat agonia. 2 miniștri nu mai ascultau. Nu voi propune, hoc-poc, excluderea lui Hărătău

Distribuie:

Publicat:

Liderul organizatiei PSD Bacau, europarlamentarul Dragos Benea, a declarat marti pentru STIRIPESURSE.RO ca guvernarea s-a pierdut la motiunea de cenzura din 10 octombrie, nu la votul de investitura de ieri si ca excluderile in filiala au loc pentru `neperformanta administrativa crasa' sau 'atacuri nejustificate la guvern sau la colegii de partid', iar in acest context el nu va propune excluderea deputatului PSD Elena Haratau care a votat guvernul PNL Ludovic Orban. In opinia sa, instalarea PNL a pus punct unei `agonii' in care la 'vreo 3 ministere nu mai functionau, vreo 2 ministri nu mai ascultau' si 'ramane de vazut cum va evolua PSD in perioada urmatoare' dar nu a vrut sa faca speculatii pe aceasta tema.

STIRIPESURSE.RO: O veti exclude din PSD pe colega dvs deputat Elena Haratau, dupa ce a votat guvernul Orban?

Dragoș Benea, liderul PSD Bacau: Eu nu voi propune așa ceva. Vedem cum vor evolua discuțiile.

– Presedintele PSD, Viorica Dancila, a spus ca cine voteaza guvernul PNL trebuie exclus.

– Trebuie facuta o analiza totusi a parlamentarilor de Bacau in ultimii trei ani. la prezenta, la initiativele legislative, daca a mai plecat cineva, daca nu a mai plecat. Ramane de vazut.

– Deci nu e un pacat capital votarea guvernului PNL astfel incat sa fie exclusa dna deputat Haratau?

– PSD a pierdut guvernarea la motiunea de cenzura, pe 10 octombrie, nu ieri. Eu sper sa putem face diferenta intre 10 octombrie si 4 noiembrie.

– E mai avantajos pentru PSD ca a intrat in opozitie?

– A pus punct unei agonii. Vreo 3 ministere nu mai functionau, vreo 2 ministri nu mai ascultau. Macar s-a incheiat aceasta situatie agonizanta si ramane de vazut cum va evolua PSD in perioada urmatoare. De la sine nu va veni nimic pozitiv pentru PSD, doar stand si asteptand, nu. S-a pus punct unei situatii agonizante. Ce-a fost ieri a fost ieri, ce să zic? Eu nu sunt intr-o situatie foarte fericita pentru ca am tinut mereu unitatea grupului, dar nici n-as spune semnul egal intre 10 octombrie si 4 noiembrie, sub nicio forma. Sunt organizatii care au pierdut de-a lungul anilor mai mult de un parlamentar si nu am vazut sa raspunda cineva.

– Cum vedeti schimbarea pentru PSD?

– Nu vreau sa speculez pe ce va urma cu PSD. Mai avem 5 zile de campanie. Trebuie sa intram obligatoriu in turul II si in turul II este un alt meci. Asa, excluderi, la PSD Bacau noi am practicat cand a fost neperformanta administrativa crasa sau atacuri nejustificate la guvern sau la colegii de partid, in speta primari. Nu asa, hoc poc, dam afara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img