News Flash:

Liderii nationali al PNL au venit la Vaslui si au gasit lapte si miere, sau cel putin asa au declarat

4 Octombrie 2015
2556 Vizualizari | 2 Comentarii
Liderii centrali ai PNL, Alina Ghorghiu sI Vasile Blaga, au declarat ca intre vechea gasca de la PDL si fostul PNL nu exista neintelegeri, desi exista anumite discrepante vizibile.

Spre exemplu, in acest moment, in urma unui sondaj comandat de catre liberali, sunt anumite cifre care practic obliga anumite persoane sa candideze in anumite functii. La nivelul municipiului Husi, in urma unui sondaj, fostul viceprimar, Valeriu Ioan Ciupilan, principalul candidat al penelistilor huseni, s-a retras din cursa electorala deoarece senatorul Nelu Tataru are un scor mai bun si s-ar clasa ca fiind principalul pretent in batalia pentru fotoliul Primariei Husi. Bineinteles, acesta ar trebui sa se lupte pana la sange cu actualul primar Ioan Ciupilan.

La fel stau lucrurile si la nivelul  județului, unde pentru sefia CJ, Corneliu Bichinet ar castiga in sondaj detasat fata de orice candidat din partea PNL, dat fiind faptul ca este actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean Vaslui.

“Nu inteleg de ce mai discutam de fostul PNL si fostul PDL. Noi suntem cu totii membrii ai PNL si cine nu intelege acest lucru nu are ce cauta in partid si isi poate cauta un alt drum in politica, tara este mare, optiuni sunt destule. Am spus-o de atatea ori ca in spate podul este rupt. Prin votul Consiliului National s-a stabilit cum sunt stabiliti candidatii. Avem nevoie de candidati castigatori. Vom face cercetari sociologice prin sondaje. Cine face doar sondaje pentru a vedea cine este, la un moment dat, pe o pozitie sau pe alta si nu incearca sa descifreze si modalitatea in care poti sa ajungi la un rezultat pozitiv arunca banii. Nu are rost sa te minti pe banii tai”, a declarat Vasile Blaga.

De asemenea, copresedintele PNL, Alina Ghorghiu, a afirmat: “Daca s-ar intelege macar jumatate din filiale cum ma inteleg eu cu domnul Vasile Blaga, fuziunea ar fi perfecta si am castiga alegerile locale maine. Adversarul nostru nu este in interior, ci este PSD”, a spus Gorghiu.

Cum se vor stabili candidatii la alegeri

Liderii liberali au declarat ca nu vor exista certuri intre membrii din teritoriu pe temele candidatilor pentru diverse functii si ca exista deja stabilite niste reguli clare in acest sens. “Primarii au dreptul de preemptiune, cu conditia ca organizatia sa fie de acord ca primarul in functie poate continua sa conduca obstea in etapa urmatoare, gasirea celor mai buni candidati cu care sa castigam. Nu ma intereseaza lista de la 1 la 76 de candidati, ci o lista din care majoritatea sa castige. De aceea, fac un apel. Daca sunt oameni neimplicati politic, integri, recunoscuti de societate, care doresc sa candideze, ii primim in partid sa candideze si sa castige. Clar din acest punct de vedere. Daca sunt mai multe optiuni, foarte bine: un sondaj si va fi desemnat cel mai bun, cu potentialul cel mai mare de crestere capabil sa-l bata pe pesedist. Sper ca nu mai semana campania de anul viitor si viata politica cu ce a fost pana acum. Acum este o batalie in doi. Cu tot respectul, nu vreau sa tratez altfel alte formatiuni politice. In acest moment, batalia este intre un mare bloc de stanga, PSD, si marele Partid National Liberal. In zona lor sunt maghiarii, ei nu sunt partid si, bine-nteles, inca se bucura de suportul cetatenilor romani de nationalitate maghiara. Foarte greu vor atinge alte partide pragul electoral de 5%. De aceea, privim cu mare atentie modul de desemnare a candidatilor pentru ca ceea ce nu castigam noi are cele mai mari sanse sa castige PSD si invers”, a mai declarat Blaga.

municipiului husi penelistilor huseni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0887 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033774 (s)